Fırında Karnıbahar Malzeme - 1 adet orta boy karnabahar - 2 adet havuç - 2 adet patates - 1 su bardağı beyaz peynir - 1 su bardağı siyah zeytin - 3 adet yumurta - ½ su bardağı Sıvı Sana - ½ su bardağı yoğurt - 1,5 su bardağı un - 1 paket kabartma tozu - Tuz ve karabiber - ½ demet dereotu - Üzeri için: - 1 su bardağı rende kaşar Hazırlanışı Karnabaharı doğrayıp, haşlayın. Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyin. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra bir çatal ile iyice ezin. Beyaz peyniri rendeleyip, siyah zeytinin çekirdeklerini çıkarın. Dereotunu ayıklayıp, ince ince kıyın. Derin bir kâsenin içerisine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları kırıp, içine yoğurdu, Sıvı Sana?yı ilave edip, mikser veya çırpıcı yardımı ile çırpınız. Karışımın içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek, unu ve kabartma tozunu, daha sonra rendelenmiş beyaz peyniri, siyah zeytinleri, rendelenmiş havucu, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice karıştırınız. En son olarak içine haşlanmış karnabaharları ve ezilmiş patatesleri ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırınız. Sıvı Sana ile yağladığınız ısıya dayanıklı bir kaba veya tepsiye harcı döküp, kaşığın sırtı ile üzerini düzeltip, rende kaşarı ve kıyılmış dereotu serpin. Önceden 185 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 20?25 dak pişirip, sıcak servis edin.