Beşamelli Ispanak
Malzemeler:
1 Kg. Ispanak
2 Adet Domates
1 Adek Kuru Soğan
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber, Pul Biber
Beşamel Sos İçin:
1,5 Litre Süt
5 Çorba Kaşığı Tepeleme Un
Muskat Rendesi
Tuz, Karabiber, Varsa Defne Yaprağı
Sıvı Yağ
Yapılışı:
Ispanakları kesip güzelce yıkayalım ve sularının iyice süzülmesi için süzgüde bekletelim. Diğer tarafta soganı domatesleri küp keselim. Kaşarımızı rendeleyelim. Sularını süzdüğümüz ıspanakları soğan ve domatesle birlikte suyunu çekene kadar pişirelim. Beşemal sosumuzu hazırlayalım, bunun için sıvı yağı tencerimize koyduktan sonra unumuzu kavuralım pembeleşip kokusunu gelince sütümüzü yavaşça ilave edip hızlı karıştıralım, baharatlarını ilave edip koyulaşıncaya ocağı kapatalım. Ispanakları aralıklarla bir parsiyon şekilde kaşıkla tepsiye yerleştirelim. Her bir porsiyonun üzerine örtecek şekilde sosumuzu dökelim, rendelenmiş kaşarlarımız da serpelim. Porsiyonlarının aralarına arzu ederseniz ayrıca küp kesilmiş domates ve biber serpebilirsiniz. 180 derece fırında sosumuz ve kaşarlarımız kızarana kadar rek pişirelim.