Malzemeler :
* Köfte İçin:
* Yarım kg kıyma
* 1 adet iri kuru soğan
* 1 yumurta
* Yarım bayat ekmek
* Tuz, karabiber, yeni bahar, kırmızı pul biber, köfte baharı
* Yarım demet maydanoz
Ön hazırlık
olarak ekmekleri su dolu bir kapta bekletip yumuşamasını sağlayalım. Patlıcanları yol, yol soyduktan sonra uzunlamasına ince dilimler kesip tuzlu suda bekletelim. Ayrı bir kaba soğanı rendeleyelim ve köfte için gerekli olan tüm malzemeleri katalım (ekmeklerinde suyunu sıkıp ilave edelim). Köfte
kıvamına gelene dek yoğuralım. Patlıcanların içine sığacak şekilde köftelere şekil verelim(yuvarlak veya uzun) Patlıcanların suyunu kağıt havlu ile alıp kızgın yağda hafif kızartalım ve tekrar kağıt havlu üzerine alalım (yağını çekmesi için)
Ardından köfteleri hafif kızartalım. Kızaran patlıcanların geniş
kısmına birer köfte koyup saralım, kürdana önce doğranmış domates, biber saplayıp patlıcanlı ruloyu tutturalım. Bütün malzemeler aynı şekilde yapılır ve tepsiye dizilir. Artan köfte olursa tepsiye onlarıda dizebiliriz. Küçük bir kapta salçayı suyla ezip köftelerin üzerine gezdirelim. Arzuya göre suyunu ayarlayalım ve 200 derecede pişmeye bırakalım. 25-30 dk sonra fırından alıp sıcak servis yapalım.