Malzemeler
1 kg balık
2 fincan un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon, tuz
Yapılışı
Güzelce temizlenmiş balıkların suyunu iyice süzdürün. Ufak bir poşete unu ve tuzu katın. Balıkları da bir miktar alarak içine koyun. Poşeti çalkalayın. Bu işlemi geri kalan balıklar için de yapın. Böylece balıklarınız sizi fazla uğraştırmadan unlanmış olacaktır... Diğer tarafta tavada yağı iyice kızdırın. Eğer yağı, iyi kızdırmazsanız, balıklar yağı emeceği için, lezzetli olmayacaktır... Balıkları bu yağa koyarak her iki tarafını da eşit kızartmaya çalışarak, kızartın. Pişen balıkları bir servis tabağına alın. Kesilmiş limonu, yanına ilave edin. Bu arada küçük bir tavsiye: Soğanları halka halka doğrayın. İçine kıyılmış maydanozu, biraz tuz ve biraz da sumağı ilave ederek yoğurursanız, balığın yanında yiyebileceğiniz harika bir salata elde edersiniz.