tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Zeytinyağlı Yaprak Sarma - Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi - Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Lezzetli yemek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Zeytinyağlı Yaprak Sarma - Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi - Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
929
LinkBack
Seçenekler
15.07.14, 00:12
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Zeytinyağlı Yaprak Sarma - Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi - Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Yaprak Sarma - Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi - Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
Malzemeler
500 gr salamura asma yaprağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
yarım limon suyunu
İç harcı için
4- adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı kırık pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Zeytinyağını tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 1 dakika kadar soteleyin. Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
Pirinçleri 1-2 su yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun. Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak iyice karıştırın.
Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın. Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın. 5 dakika sıcak su da beklettikten sonra 2-3 su yıkayın.
Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın. Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık ya da küçük asma yapraklarıyla kaplayın. Boşluk kalmayacak şekilde dolmayı dizin.
Sardığınız dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave ettikten sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
sarma
,
tarifi
,
yaprak
,
zeytinyagli
,
zeytinyağlı yaprak sarma
,
zeytinyağlı yaprak sarma tarifi
,
zeytinyağlı yaprak sarma tarifi yapılışı
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Rüyada Yaprak Görmek - Rüyada Yaprak Görmek Açıklaması ve Yorumu - Yaprak Rüya Tabiri
Tarot
T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
06.08.12
20:29
Tahinli Fındık Sarma - Tahinli Fındık Sarma Tarifi
ASYA
Bayram Tatlıları
0
06.08.12
02:44
Urfa Usülü Yaprak Sarma
ASYA
Dolmalar Ve Sarmalar
0
26.01.10
19:23
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
ASYA
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
21.08.08
03:14
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
tualim
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
25.02.08
10:18
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
06:12
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread