Ciğer Kavurma Ciğer Kavurma Tarifi Resimli
Mis gibi bir ciğer kavurma yapmaya hazırmısınız bayanlar öyleyse hemen mutfağa geçmenizi öneriyorum sizlere.Tarifimizi okuyarak harika bir ciğer kavurma yapabilirsiniz.Şimdiden ellerinize sağlık bayanlar Afiyet Olsun..
Ciğer Kavurma İçin Gerekli Malzemeler -1 tane koyun veya kuzu karaciğeri -2 tane domates (orta büyüklükte) -1-2 diş sarımsak -2 tutam kekik -1 yumurta kadar yağ -karabiber, tuz, -5-6 dal maydanoz -2 kahve kaşığı un Ciğer Kavurma Tarifi Yemeğin yapımına başlamadan önce tüm malzemeler hazırlanır.Daha sonra Ciğer yıkanıp temizlenir, kurulandıktan sonra zarı soyulur. İki parmak genişliğinde parçalar halinde kesilir. Enlemesine, bıçak sırt kalınlığında, şerit biçiminde doğranarak bir kaba konur. Ayrıca domatesler de kabuğundan soyulup küçük küçük doğranır. Yemekten 15 - 20 dakika önce büyükçe bir tavada yağ hafif kızdırıldıktan sonra ciğer de konur. Suyu çekilinceye kadar kavrulur. Un ve domates ilâve edilir. Karabiber, tuz, kekik ve çentiklenmiş sarımsak içine atılır. Birkaç defa karıştırılıp bir bardak sıcak su eklenir. Birkaç taşım kaynatılır, tabağa alınır. Yanma patates ve kıyılmış maydanoz konur ve servis yapabilirsiniz.