4 Kişilik
855 Kalori
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişme süresi: 10 dakika
Malzemeler
4 adet kuzu şnitzel
Un
2 yumurta sarısı. (Hafif çırpılmış)
1 bardak süt
140 gr bayat ekmek kırıntısı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
60 gr tereyağı
2 diş ince dilimlenmiş sarmısak
2 çay kaşığı ekstradan un
1/3 bardak et suyu
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı kapari. (İyice yıkanmış)
1 yemek kaşığı sirke
Hazırlanışı
Etleri unlayıp, çırpılmış yumurtaya sonra da süte batırın. İki taraflarını da kaplayacak şekilde ekmek kırıntılarına bastırın. 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile 20 gr tereyağını tavada ısıtın. Etlerin her bir tarafını yaklaşık 2 dakika ya da etlerin rengi değişene kadar kızartın. Temiz bir tavada kalan ayçiçek yağı ile 20 gr daha tereyağını sarmısakla birlikte ısıtın. Sirke ve ekstra unu katıp yoğunlaşana kadar karıştırın. Tavuk suyunu ve kaparileri de ilave ederek ağır ateşte 5 dakika daha pişirin. Kalan tereyağı ve maydanozu ilave edin. Hazırladığınız sosu etlerin üzerine dökerek servis yapın.