6 Kişilik
408 Kalori
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişme süresi: 20 dakika
Malzemeler
3 bardak su
1.5 bardak tavuk suyu
1 bardak mısır unu
1/2 bardak süt
1/2 bardak kaşar peyniri, rendelenmiş
12 adet biftek
80 gr tereyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
Hazırlanışı
Su ve tavuk suyunu kaynatın. Mısır ununu azar azar katarak karıştırarak pişirin. Tavuk suyu kalınlaşınca süt ve peyniri ekleyin. Peynir eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Bu arada biftekleri ızgarada kızartın. Üzerlerini örterek soğumamalarını sağlayın. Tereyağını eritip, limon suyu ve maydanozları ekleyin. Peynirli karışımı servis tabaklarına pay edip, üzerine biftek dilimi yerleştirip, tereyağlı limon suyu serperek servis yapın.