404 Kalori
Hazırlama süresi: 5 dakika + 3 saat marine
Pişme süresi: 15 dakika
Malzemeler
4 x 200 gr kuzu bonfile
1/3 bardak sirke
4 diş ezilmiş sarmısak
1/4 bardak kekik
6 adet küçük küp doğranmış domates
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 bardak yeşil mercimek
100 gr roka yaprağı
Hazırlanışı
Sirke, sarmısak, kekiğin yarısını bonfilelerle derin bir kasede karıştırıp buzdolabında üstleri kapalı olarak en az 3 saat bekletin. Mercimekleri suda haşlayın. Süzün. Bonfilelerin iki tarafını ızgarada kızartın. Servis tabağına mercimekleri koyun. Domates, roka yaprakları, limon kabuğu rendesi, limon suyu, kalan kekikleri karıştırarak üzerlerine koyun. En üste bonfileyi koyarak sıcak servis yapın.