4 Kişilik
170 Kalori
Hazırlama süresi: 20 dakika + 30 dakika bekleme + 10 dakika dinlenme
Pişme süresi: 20 dakika
Malzemeler
4 sığır eti biftek
1/3 bardak soya sos
1 diş sarmısak, ezilmiş
1 çay kaşığı zencefil, rendelenmiş
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı susam
Salatalık malzemesi:
1 salatalık, küp doğranmış
1/2 kırmızı dolmalık biber ince dilimlenmiş
2 taze soğan, ince doğranmış
2 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
Hazırlanışı
Biftekleri metal olmayan kaba koyup; soya sos, zencefil ve sarmısak ile karıştırın. Üzerlerini örterek en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Salatayı yapmak için; salatalık, biber ve taze soğanları kaseye koyup, karıştırın. Şeker, sirke, 1/4 bardak suyu orta ısıdaki ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. 3-4 dakika, ısıyı artırarak şekerli su kalınlaşıncaya kadar ısıtmaya devam edin. Salatalıkların üzerine dökerek, soğumaya bırakın. Izgarayı yağlayıp, iyice ısıtın. Izgara ısınırken etleri buzdolabından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirin. Her iki taraflarını damak tadınıza uyacak şekilde kızartın. Bu arada şeker ve kalan marine sosunu bir kapta ısıtın. Kaynayınca, 2-3 dakika demlendirin. Biftekleri 1cm kalınlığında dilimleyip, tabağa biftek formunda yerleştirin. Marine sosundan birer kaşık, salatalık karışımından da birer kaşık üzerlerine koyup, susamları serpiştirin. Bu güzel bifteğin yanına buharda pişirilmiş pilav yakışır.