tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Zeytinyağlı-Etli Yemekler Lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Teriyaki Soslu Sığır Eti
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
849

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.02.08, 23:38   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Teriyaki Soslu Sığır Eti

4 Kişilik
170 Kalori
Hazırlama süresi: 20 dakika + 30 dakika bekleme + 10 dakika dinlenme
Pişme süresi: 20 dakika

Malzemeler
4 sığır eti biftek
1/3 bardak soya sos
1 diş sarmısak, ezilmiş
1 çay kaşığı zencefil, rendelenmiş
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı susam

Salatalık malzemesi:
1 salatalık, küp doğranmış
1/2 kırmızı dolmalık biber ince dilimlenmiş
2 taze soğan, ince doğranmış
2 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke

Hazırlanışı
Biftekleri metal olmayan kaba koyup; soya sos, zencefil ve sarmısak ile karıştırın. Üzerlerini örterek en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Salatayı yapmak için; salatalık, biber ve taze soğanları kaseye koyup, karıştırın. Şeker, sirke, 1/4 bardak suyu orta ısıdaki ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. 3-4 dakika, ısıyı artırarak şekerli su kalınlaşıncaya kadar ısıtmaya devam edin. Salatalıkların üzerine dökerek, soğumaya bırakın. Izgarayı yağlayıp, iyice ısıtın. Izgara ısınırken etleri buzdolabından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirin. Her iki taraflarını damak tadınıza uyacak şekilde kızartın. Bu arada şeker ve kalan marine sosunu bir kapta ısıtın. Kaynayınca, 2-3 dakika demlendirin. Biftekleri 1cm kalınlığında dilimleyip, tabağa biftek formunda yerleştirin. Marine sosundan birer kaşık, salatalık karışımından da birer kaşık üzerlerine koyup, susamları serpiştirin. Bu güzel bifteğin yanına buharda pişirilmiş pilav yakışır.
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
eti, sigir, soslu, teriyaki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Sığır Görmek - Rüyada Sığır Görmek Açıklaması ve Yorumu - Sığır Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 23.12.12 21:53
Rüyada Sığır Çobanı Görmek - Rüyada Sığır Çobanı Görmek Açıklaması ve Yorumu - Sığır Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 23.12.12 21:24
Rüyada Yabani Sığır Görmek - Rüyada Yabani Sığır Görmek Açıklaması ve Yorumu - Yabani Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 08.08.12 00:50
Teriyaki Marinated Chicken ASYA İngilizce Yemek Tarifleri 0 17.07.10 01:35
Acı Soslu Sığır Bonfile (4 Kişilik) Berfin Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 07.08.08 19:29


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:05 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2