6 kişilik
233 Kalori
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişme süresi: 30 dakika
Malzemeler
1 çay kaşığı çekilmiş kişniş
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
1 diş ezilmiş sarmısak
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
1 kg kuzu pirzola
1/4 bardak tarator sos
Tarator için:
2 dilim bayat ekmek içi
1 kahve fincanı sirke
yarım paket beyaz çam fıstığı (dolmalık fıstık)
1 çorba kaşığı mayonez
8 diş ezilmiş sarmısak
Hazırlanışı
Kişniş, kimyon, tatlı kırmızı biber, acı kırmızı pul biber, sarmısak, maydanoz ve ayçiçek yağını bir kap içinde iyice karıştırın, etleri bu karışımla fırçalayın. Pirzolaları ızgarada sevdiğiniz kıvamda kızartıp yanında tarator ile servis edin. Kolay taratorun hazırlanışı: Tüm malzemeyi macun haline gelene kadar havanda dövün. İki önemli püf noktası: 1'incisi; fıstıksız tarator asla olmaz. 2'ncisi; sakın blender kullanmayın.