Körili Kuzu Yahnisi Körili Kuzu Yahnisi MALZEMELER 6 kişilik 1 kg kemiksiz kuzu eti koldan ve kuşbaşı doğranmış 1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ 1 baş soğan ince kıyılmış ¼ küçük kereviz ince kıyılmış 1 tatlı kaşığı köri 3 çorba kaşığı ketçap yada ½ su bardağı domates suyu yada 1 çay kaşığı salça 1 adet temizlenip ince kıyılmış beyaz elma tuz 1 çorba kaşığı un 5 su bardağı su 1 kahve fincanı süt HAZIRLANIŞI Bir çay fincanında unun yarısı ile sütü karıştırarak bulamaç yapıp muhafaza edin. Bir tencerede yağı kızdırıp etleri ilave edin, ortadan hızlı ateşte etler bırakacağı suyu çekene ve pembe bir renk alıncaya kadar kavurup, soğan, kereviz ve elmayı ekleyin. 1-2 dakika kavurup köriyi ve kalan unu ekleyip karıştırın. Ketçap, tuz ve suyu ilave edip bir kere kaynatıp üzerine toplanan köpükleri kevgirle alın ve atın. Ağır ağır kaynatıp kontrol ederek gerekirse kaynar su koyup bir saat on beş dakika pişirip yukarıdaki unlu bulamacın içine 3-4 kaşık etin suyundan koyup karıştırın ve etin içine dökün. Bir kere kaşıkla karıştırıp onbeş dakika daha pişirin. Ateşten alın ve servis edin. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |