tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Zeytinyağlı-Etli Yemekler Lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Damla Sakızlı Süt Dana Kapama (6 Kişilik)
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1214

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.08.08, 20:17   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:47
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Damla Sakızlı Süt Dana Kapama (6 Kişilik)

Damla Sakızlı Süt Dana Kapama (6 Kişilik)

MALZEMELER
12 adet arpacık soğanı
2 diş sarımsak
75 gram tereyağı
750 gram süt dana parça et
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı ılık su
Yarım çorba kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı damla sakızı
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet havuç
1 adet orta boy kök kereviz
2 adet orta boy patates
1 demet taze soğan
1 adet marul veya kıvırcık salata
1 demet pazı
1 demet dereotu
1 demet maydanoz


HAZIRLANIŞI
Arpacık soğanı ve sarımsakların kabuklarını temizleyin. Tereyağını bir tencereye alın. Eridikten sonra arpacık soğanları ve dövülmüş sarımsakları ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra dana etini tencereye aktarın. Bıraktığı suyu çekene dek kavurmaya devam edin.
Unu etlerin üzerine ilave edin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Ardından 5 su bardağı ılık suyu sürekli karıştırarak, ekleyin. Orta hararetli ateşte bir buçuk saat pişirin. Etler yumuşamaya başlayınca yarım çorba kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı şekeri ve yarım çay kaşığı damla sakızını ilave edin.
Havuçların kabuklarını soyup ince şeritler halinde dograyın. Kararmaması için suda bekletin. Kerevizin sap kısmını kesip çıkarın kökünün kabuklarını soyup parmak kalınlığında doğrayın. Kararmaması için unlu ve limonlu suda bekletin. Patatesi de soyup, parmak kalınlığın doğrayın. Suda bekletin.
Taze soğanları ayıklayıp uzun parçalar halinde kesin. Marul yapraklarını ya kıvırcık salatayı yıkadıktan sonra dörde bölün. Pazı yapraklar ayıklayıp, yıkayın. Sap kısımlar kesin. Maydanoz ve dereotunu yıkadıktan sonra saplarını ayıklayın.
Etler pişip yumuşayınca iç havuçları, dörde bölünmüş marul veya kıvırcık salatayı, taze soğanları, pazı yapraklarını ilave edin 10 dakika kaynadıktan sonra kerevizleri ve patatesleri ilave edin. 15 dakika daha orta ateşte pişirin. Üzerine iri kıyılmış maydanoz ve dereotu serperek, servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.07.17, 18:28   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.456
Konular: 7187
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Damla Sakızlı Süt Dana Kapama (6 Kişilik)

Damla Sakızlı Süt Dana Kapama (6 Kişilik)

Teşekkürler
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
damla, damla sakızlı süt dana kapama, damla sakızlı süt dana kapama (6 kişilik), dana, kapama, kisilik, sakizli, sut


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Sakızlı Dana Yahni - Sakızlı Dana Yahni Tarifi - Sakızlı Dana Yahni Yapılışı Başak Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 08.12.13 01:04
Damla Sakızlı Çilekli Puding AnGeL Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 03.07.10 01:13
Muzlu Damla Sakızlı Güllaç AnGeL Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 26.12.09 04:19
Damla Sakızlı Kayısı Tatlısı ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 18.06.09 20:32
Dana Jambonlu Salata (4 Kişilik) Berfin Salatalar 0 07.08.08 22:03


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:57 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2