Enginarlı Yumurta Enginarlı Yumurta Malzemeler 4adet enginar 3adet yumurta 3bardak süt ½ bardak et suyu 1kutu mantar 250gr çiğ krema 8kaşık tereyağı 2kaşık zeytinyağı 3kaşık un tuz Yemek Tarifi Mantarları yıkayıp doğrayın, üç kaşık yağ ile karıştırıp bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin. Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, soğuyunca ince ince dilimleyin. Enginarları temizleyip dört parçaya bölün ve limonlu suya atın. Bir kapta 1,5kaşık tereyağı ile 2kaşıklık zeytinyağını kızdırın, içine suyunu süzdüğünüz enginarları katıp 20dk pişirin. Zamanı dolunca ey suyunu ilave edin, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Kalan tereyağını da başka bir kapta eritip unu kavurun, rengi dönmeden ılıttığınız sütü yavaşça yedirin. Sürekli karıştırarak bulamaç olana kadar pişirin. Kıvamı gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan sosa bu kez çiğ kremayı ekleyip karıştırın. servis tabağına sosun yarısını döküp üzerine önce enginar sonra yumurta ve mantarları koyun. Kalan sosu da üzerlerine dökerek servis edin. |