tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Yöresel Yemekler
Peskutan Çorbası Tarifi - Sivas
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Yöresel Yemekler
Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Peskutan Çorbası Tarifi - Sivas
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1502
LinkBack
Seçenekler
13.05.11, 23:49
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Peskutan Çorbası Tarifi - Sivas
Peskutan Çorbası Tarifi - Sivas
Mazemeler
:
1/5 kg peskutan
1 bardak yarma
Yarım bardak yeşil mercimek
2 kg kuzu kaburgası
Tereyağı
Sokariç için:
1 soğan
Tereyağı
1,5 yemek kaşığı kuru nane
Yapılışı:
Büyük boy tencereye 1su bardağı yarma, yarım su bardağı mercimek ve 2 kg kuzu kaburgası yıkanarak konur. Herhangi bir kaba yarım kg peskutana, 1 yemek kaşığı un ilave edilerek karıştırılır, harmanlandıktan sonra içerisine 2 bardak oda sıcaklığında su eklenir ve çırpılır. 2 dakika çırpıldıktan sonra büyük boy tenceredeki malzemelerin içerisine yavaş yavaş katılır. Yüksek ocak ateşine konularak kaynamaya bırakılır. Kaynama başlayınca tencereye 3 su bardağı sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Ortalama 1- 1,5 saat arasında pişebilir. Yeniden kaynayan peskutan çorbasına 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve pişmeye yeniden bırakılır. Sokariç için, yüksek ocak ateşinde, küçük bir tavada 1 adet soğan ile 2 kaşık tereyağı (ev yapımı ya da hazır olabilir)karıştırılarak soğanların pembeleşmesi beklenir. Diriliğini kaybeden soğanların içerisine 1,5 yemek kaşığı nane eklenir ve harmanlanır. Ocağın altı kapatıldıktan sonra hazır olan sokariç pişmiş olan peskutan çorbasının içerisine katılır. Yemeğimizin yapılış süresi ortama 1,5 saat sürmektedir. 8-10 kişilik servis edilebilir. (peskutan= yoğurt çırpılarak ve biraz su katılarak koyu ayran kıvamına getirilir. Birkaç gün dışarıda bekletildikten sonra alan halidir)
Tags
corbasi
,
peskutan
,
peskutan çorbası
,
peskutan çorbası hazırlanışı
,
peskütan çorbası nasıl yapılır
,
peskutan çorbası tarifi
,
peskutan çorbası yapılışı
,
peskütan çorbası yemek tarifi
,
sivas
,
sivas kültürü
,
tarifi
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Ayran Aşı Çorbası - Ayran Aşı Çorbası Tarifi - Ayran Aşı Çorbası Tarifi Yapılışı
ASYA
Çorbalar
0
19.07.14
22:45
Lahana Çorbası - Lahana Çorbası Tarifi - Lahana Çorbası Tarifi Yapılışı
ASYA
Çorbalar
0
19.07.14
22:44
Çeşmi Nigar Çorbası - Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi - Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Yapılış
ASYA
Çorbalar
0
19.07.14
22:42
Yaz Çorbası Tarifi - Yaz Çorbası Nasıl Yapılır
AnGeL
Çorbalar
0
18.07.11
18:09
Bebekler İçin Sebze Çorbası Tarifi - Bebek Çorbası Nasıl Yapılır
AnGeL
Bebek Yemekleri
0
18.07.11
17:59
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
23:33
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread