tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Yöresel Yemekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Peskutan Çorbası Tarifi - Sivas
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1502

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.05.11, 23:49   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Peskutan Çorbası Tarifi - Sivas

Peskutan Çorbası Tarifi - Sivas

Mazemeler:
1/5 kg peskutan
1 bardak yarma
Yarım bardak yeşil mercimek
2 kg kuzu kaburgası
Tereyağı
Sokariç için:
1 soğan
Tereyağı
1,5 yemek kaşığı kuru nane
Yapılışı:
Büyük boy tencereye 1su bardağı yarma, yarım su bardağı mercimek ve 2 kg kuzu kaburgası yıkanarak konur. Herhangi bir kaba yarım kg peskutana, 1 yemek kaşığı un ilave edilerek karıştırılır, harmanlandıktan sonra içerisine 2 bardak oda sıcaklığında su eklenir ve çırpılır. 2 dakika çırpıldıktan sonra büyük boy tenceredeki malzemelerin içerisine yavaş yavaş katılır. Yüksek ocak ateşine konularak kaynamaya bırakılır. Kaynama başlayınca tencereye 3 su bardağı sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Ortalama 1- 1,5 saat arasında pişebilir. Yeniden kaynayan peskutan çorbasına 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve pişmeye yeniden bırakılır. Sokariç için, yüksek ocak ateşinde, küçük bir tavada 1 adet soğan ile 2 kaşık tereyağı (ev yapımı ya da hazır olabilir)karıştırılarak soğanların pembeleşmesi beklenir. Diriliğini kaybeden soğanların içerisine 1,5 yemek kaşığı nane eklenir ve harmanlanır. Ocağın altı kapatıldıktan sonra hazır olan sokariç pişmiş olan peskutan çorbasının içerisine katılır. Yemeğimizin yapılış süresi ortama 1,5 saat sürmektedir. 8-10 kişilik servis edilebilir. (peskutan= yoğurt çırpılarak ve biraz su katılarak koyu ayran kıvamına getirilir. Birkaç gün dışarıda bekletildikten sonra alan halidir)
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
corbasi, peskutan, peskutan çorbası, peskutan çorbası hazırlanışı, peskütan çorbası nasıl yapılır, peskutan çorbası tarifi, peskutan çorbası yapılışı, peskütan çorbası yemek tarifi, sivas, sivas kültürü, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ayran Aşı Çorbası - Ayran Aşı Çorbası Tarifi - Ayran Aşı Çorbası Tarifi Yapılışı ASYA Çorbalar 0 19.07.14 22:45
Lahana Çorbası - Lahana Çorbası Tarifi - Lahana Çorbası Tarifi Yapılışı ASYA Çorbalar 0 19.07.14 22:44
Çeşmi Nigar Çorbası - Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi - Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Yapılış ASYA Çorbalar 0 19.07.14 22:42
Yaz Çorbası Tarifi - Yaz Çorbası Nasıl Yapılır AnGeL Çorbalar 0 18.07.11 18:09
Bebekler İçin Sebze Çorbası Tarifi - Bebek Çorbası Nasıl Yapılır AnGeL Bebek Yemekleri 0 18.07.11 17:59


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:33 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2