Girne Köfte MALZEMELER Kıyma:500 gr Galeta unu:200 gr Yumurta:1 ad Soğan:1 orta boy (rende) Karabiber:15 Kırmızı pul biber:10 gr Kimyon:10 gr Tuz:25 gr Havuç:2 ad orta boy Kaşar:200 gr Patates:4 ad haşlamalık Salça:75 gr Tereyağ:50 gr Domates:2 ad (konkase)ve jülyen doğranmış Bulyon:10 gr Süt:200 ml YAPILIŞ TARİFİ Kıymamızı normal köfte haline getirelim. Bu köfteleri sandal şekline getirdikten sonra 15 dakika fırında pişirelim. Iç harcını havuçları rendeleyelim 25 gr tereyağla soteleyelim kara biber kırmızı pul biber bulyon ekleyip soteleyelim 10 dakika yeterli orta ateşte. Patatesleri haşlayıp püre yapalım. Domates sos: domatesleri 25 gr tereyağla soteleyelim ve 50 gr salçayla kavuralım ve biaraz tuz ekliyelim ve 15 dakika kaynatalım sosumuz hazırdır. Son nokta: köftelerimizi içine yaptığımız harcı koyalım onun üstüne patates püresine kreme torbası yada kaşık yardımıyla koyalım pürenin üstüne kaşarlarımızıda serpelim ve domates sosuyla 20 pişirelim servise hazırdır.