![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler |
![]() | #2 (permalink) |
Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | ![]() SİVASIN DÜĞÜN PİLAVI ALATLI PİLAV: yarım kg koyun eti yarım kg bulgur 1 soğan tereyağı 1 su b. nohut 1 çay b. besni üzüm alatı için: tane karabiber karanfil 5 baharat HAZIRLANIŞI: Alatlı pilav baharatlı pilav demektir. Önce kuzu etini beş çeşit baharat , tane karabiber ve karanfil ile terbiye yapın. Daha sonra etleri su ilavesi ile pişirin. Aynı karışım ile ince doğranmış soğanı da terbiye yapın. Birkaç saat sonra soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine eti daha sonra nohutu ve üzümü ilave edip. Tuzunu ayarlayıp et suyu ilavesi ile pişirin. En son kızarmış tereyağı dökerek sıcak servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | #3 (permalink) |
Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | ![]() KAYMAKLI KATMER 3 su b.un 1 kase kaymak tuz su sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Un,su ve tuz ile yumuşak bir hamur hazırlayıp 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bir oklava yardımı ile hamuru açın. Kaymağın içine çok az sıvıyağ ilave ederek yumuşatın. Açılan hamurun hertarafına sürüp elinizle hamuru büyütün. Rulo yapıp yine hamuru sündüren. Kendi etrafında dolayarak 3 parça hamur daha elde edin. Elinizle bastırarak katmer şeklini verep teflon tavada alt üst pişirin. Çevirirken kurumaması için çok az sıvıyağ ile yağlayabilirsiniz. Tel tel olan katmeri elinizle parçalayarak ikram edin. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | #4 (permalink) |
Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | ![]() Turşu Kavurması MALZEMELER 1kg fasulye turşusu 5 diş sarımsak 3 adet soğan tuz ½ su bardağı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Bir tencereye turşuları koyun ve üzerine bir litre su ilave edin. Hafif ateşte pişmeye bırakın. Turşular yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir süzgece dökün ve süzmesini bekleyin. Soğuyan tursu iki elle suyu iyice çıkıncaya kadar sıkılır. Ne kadar kuru olursa kavurma o kadar güzel olur. Soğanları ince kıyın, sarımsakları ezin ve bir tencereye yarım bardak sıvı yağ ile birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin. Hepsini beraber kavurun. Soğanlar pembeleşince turşular eklenir ve ağır ateşte karıştırarak kavurun. Arzuya göre tuz ve pul biber eklenebilir. AFİYET OLSUN ! --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | #5 (permalink) |
Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | ![]() Mumbar Dolması Malzemeler 4 adet koyun mumbarı, 300 gr. orta yağlı kuzu kıyma, 2 su bardağı bulgur, 2 çorba kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı pulbiber, yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın, 1 orta boy ince doğranmış soğan, 10 diş ezilmiş sarımsak, 2 su bardağı et suyu. Tarif Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir. Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovularak temizlenir. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. Kıyma, bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçın, soğan, sarmısak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur. Bu harç bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 su bardağı etsuyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür. Kısık ateşte 30 dakika pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | #6 (permalink) |
Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | ![]() Madımak Malzemeler 1 kg madımak 200 gr kıyma 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı salça 1 fincan bulgur 2 soğan Tuz, karabiber Yapılışı Madımakların kök tarafındaki kırmızı kısımlar alarak ayıklayın. Yıkadıktan sonra süzün ve soğanları soyup yemeklik şeklinde doğrayın. Tereyağına soğanları pembeleşene kadar kavurun ve kıyma ilave ederek 4-5 dakika pişirin. Salça ve sekiz su bardağı su ekleyip kaynatın. Madımak ilave edip 10 dakika kaynattıktan sonra bulguru ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip tencerenin kapağını kapatarak 25-30 dakika kaynatın. Sıcak olarak servis edin. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | #7 (permalink) |
Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | ![]() malzemeler: 2 yumurta 1su bardagı ılık su tuz aldigi kadar un mantı hamuru gibi olacak ic malzeme: 5 buyuk patates bir büyük soğan pulbiber,karabiber,tuz sosu: 1 yemek kassığı salça 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağ yapılışı: Yukardaki malzemeleri yoğurup, 3 beze yapıp, bezeleri oklava ile açın, çay bardağı yardımıyla kestiğiniz yuvarlak hamurların içerisine iç malzemeden koyup kenarlarina parmağınızla sıkı sıkı bastirin açılmasın. Kaynayan tuzlu suya atın ve pişene kadar haşlayın. Süzgeçle servis tabagına alıp üzerine hamurun suyundan 3 kaşık ekleyerek hazırladığınız sosu pişirdiklerinize gezdirerek yedirin. Servis tabaklarına alıp, üzerine tereyağı döküp servis yapın, isteyende sarmısaklı yoğurt ve bir miktar sosla süsleyebilir. Afiyet olsun alintidir... --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | #8 (permalink) |
Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | ![]() MALZEMELER: Yarım kilo kıyma Yarım su bardağı ince bulgur 2 yumurtanın akı 2 yemek kaşığı un Tuz,karabiber,nane 5 su bardağı su 1 büyük boy patates ÜZERİNE: 1 adet rendelenmiş kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası(domates salçasıda olabilir) Toz kırmızı biber YAPILIŞI: Kıyma,ince bulgur,un,yumurta akı,tuz karabiber,nane derin bir kaba konur.Uzunca bir süre yoğrulur.Küçük parçalar kopartılıp sıkılır.Köfteleri şekillendirirken ellerin her zaman ıslatılmış olması lazım.Tencerede su kaynatılır.Biraz tuz atılır.Köfteler kaynayan suyun içine atılır.Biraz köfteler piştikten sonra doğranmış patatesler ilave edilir.Bir tavada tereyağ eritilir.İçinde rendelenmiş soğan pembeleşene kadar kızartılır.İçerisine salça eklenir.Tava ateşten indirilirken biraz toz kırmızı biber eklenir.Tavadakiler köftelerin üzerine aktarılır.Bir taşım daha kaynayınca ocaktan alınır. Afiyet olsun. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
sivas, sivas yemekleri, sivas yemekleri hazırlanışı, sivas yemekleri nasıl yapılır, sivas yemekleri tarifi, sivas yemekleri yapılışı, yemekler, yemekleriyoresel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 10.09.16 00:51 |
Malatya Yemekleri-Yöresel Yemekler | smtyksl | Yöresel Yemekler | 38 | 07.12.08 02:28 |
Van Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 2 | 01.12.08 02:18 |
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:41 |
Kütahya Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 30.11.08 09:28 |