![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Şıllık Tatlısı MALZEMELER: 3 su bardağı süt 1 su bardağı su 4 yumurta 250 gr un bolca fıstık içi tavayı yağlamak için yağ Şerbeti için; 1 kg şeker, 1 kg su YAPILIŞI: Derince bir kapta yumurta sütle çırpılır. Un eklenir, pürüzsüz bir hamur elde edene dek çırpılır. İç yağı ile yağlanan tavaya, tavayı kaplayacak incelikte dökülür. 20 tane şıllık arkalı önlü pişirilir ve soğutulur. 1 kg su, 1 kg şekerle kaynatılır. Bu karışımla ıslatılan tatlıların içine fıstık serilir ve kıvrılır. Üzerine de fıstık serpilip servis yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- | |||
![]() | ![]() |
![]() | #2 (permalink) |
![]() ŞILLIK TATLISI Malzeme: 2 su bardağı un, 300 gr. ceviz içi, 600 gr. şeker, 3 yemek kaşığı sadeyağ. Yapılışı: Derin bir tencerede 2 su bardağı un, 4 bardak su ile hamur kıvamına gelinceye kadar elle çırpılır. Sacın altı yakılır, hamurların yapışmaması için yüzeyi yağlanır. Hazırlanan ekmekler sayılarak iki kısma ayrılır. Bir tepsiye ilk yarısı üst üste serilir ve ceviz dökülür. Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir ve bıçakla baklava dilimi halinde kesilir. Hazı rlanan şurup sıcak olarak hamura dökülür ve üzeri örtülerek 10 dakika beklenir. Sıcak olarak tepsiyle servis yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |
![]() | ![]() |
![]() | #3 (permalink) |
![]() URFA KEBABI Malzemeler 1-2 adet hazır pide 1 kg koyun kıyması 1 yemek kaşığı zeytinyaği 1 büyük domates 1 büyük soğan 2 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber ½ çay kaşığı kirmizibiber 1 demet maydanoz 1 bardak et suyu Hazırlanışı: Iki kere cekilmis koyun kıymasına, kabugu ve cekirdekleri cikarilmis ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyaği, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarisini katin. 30-40 dakika iyice yoğurun. Parmak uzunlugunda yapacaginiz kofteleri sislere gecirin. Kuvvetli fakat alevsiz komur atesi uzerinde cevirerek pişirin. Fırından çıkan pideleri irice parcalar halınde doğrayın. Tabaklara dagitin. Uzerlerine sicak et suyu gezdirin. Kizaran kofteleri sislerden cikarip pidelerin kenarlarina yerleştirin. Maydanoz serpip pide üzerinde servis yapın.Afiyet olsun. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
sanliurfa, yemekler, yemekleriyoresel, şanlıurfa yemekleri, şanlıurfa yemekleri hazırlanışı, şanlıurfa yemekleri nasıl yapılır, şanlıurfa yemekleri tarifi, şanlıurfa yemekleri yapılışı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 10.09.16 00:51 |
Malatya Yemekleri-Yöresel Yemekler | smtyksl | Yöresel Yemekler | 38 | 07.12.08 02:28 |
Van Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 2 | 01.12.08 02:18 |
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:41 |
Mardin Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 0 | 30.11.08 11:40 |