|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri... |
| LinkBack | Seçenekler |
07.12.08, 02:15 | #32 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Fındık Yaprağından Sarma FINDIK YAPRAĞINDAN SARMA Ölçüler: Bir miktar fındık yaprağı 2 baş kuru soğan 2 yemek kaşığı salça 500 gr. orta yağlı kıyma 2 su bardağı pirinç 1 demet maydanoz 3 yemek kaşığı yağ Tuz - karabiber Yapılışı : Yapraklar dizilerek bir kaba yerleştirilir, su ilâve edilerek kapağı kapatılır, haşlanır. Haşlama işlemi; yaprağın yeşil rengini verinceye, kurumuş bir yaprak renk ve görünümü alıncaya kadar devam eder. Diğer tarafta kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, bir kaşık salça, rendelenmiş soğan hepsi karıştırılarak biraz su ilavesiyle yoğrulur. Hazırlanan iç haşlanan yapraklara sarılarak düzgün bir şekilde yerleştirilir. Üzerine ağırlık konarak salçalı et suyu ile pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır --------------Tualimforum İmzam-------------- |
07.12.08, 02:16 | #33 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | şam Kebabı ŞAM KEBABI Ölçüler: 1/2 kg. kabak 2 yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 5-6 yemek kaşığı un 1 su bardağı kızartma yağı Yapılışı : Kabak yıkanır hazırlanır, geniş bir kaba rendelenir. İçerisine yumurta, un, tuz karabiber ve kabartma tozu ilâve edilerek iyice karıştırılır. Diğer tarafta bir tavaya yağ koyularak ısıtılır. Isınan yağın içerisine hamurdan birer kaşık konularak kızartılır. Kağıt yayılmış bir tepsiye çıkarılır. Hepsi tamamlandıktan sonra servis tabağına alınır, maydanozla süslenir. İsteğe bağlı olarak sıcak-soğuk servis yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
07.12.08, 02:17 | #34 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Papaz Yahnisi PAPAZ YAHNİSİ Ölçüler: 1 Kr. arpacık soğan 1/2 kg. kuşbaşı et 2 kaşık salça 4 kaşık yağ Tuz-karabiber Yapılış: Et yıkanır bir tencerede ateşe konur. Kendi bıraktığı suyunu çekince yağ ilavesiyle kızartılır. Salça ile de bir iki karıştırıldıktan sonra üzerine sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Diğer tarafta arpacık soğanlar kabuklarından temizlenir, yıkanır. Pişmek üzere olan ete bütün olarak atılır. Tuz atılır. Pişince ateşten alınarak servis tabağına konur, sıcak olarak servis yapılır. Arzuya göre karabiber kullanılır. Not: 1. Piştikten sonra yemekte kalan su oranı 1/3 dür. 2. Pişme esnasında suyun renginin kararmaması için tane karabiber kullanılabilir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
07.12.08, 02:17 | #35 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Ayva Dolması AYVA DOLMASI Ölçüler: 6-7 tane ekmek ayvası (orta büyüklükte) 250 gr. orta yağlı kıyma 1 su bardağı pirinç 4 kaşık tereyağı 2 kaşık salça-1 baş kuru soğan 4-5 dal maydanoz 4-5 dal taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane Tuz-karabiber Yapılış: Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur, kapak açılarak kesilir, ayvaların içi oyulur, (domates veya biber dolması için hazırlanan sebze gibi ) kararmaması için suya atılır, diğer tarafta; kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, nane, küp şeklinde doğranmış soğan, tuz karabiber su ilavesiyle yoğrularak dolma içi hazırlanır. Ayvaların içerisine doldurulur. Kapak parçaları kapatılır. Bir tence*reye aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. Bir tava içerisinde yağ eritilir. Sulandırılmış salça koyularak karıştırılır, iki su bardağı kadar su ilâve edilir, tuz atılır, kaynamaya başlayınca ayvaların üzerine boşaltılır, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
07.12.08, 02:17 | #36 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Pazı Sarması PAZI SARMASI Ölçüler: 1 kg. Pazı (pancar yaprağı) 1 baş kuru soğan 2 yemek kaşığı salça 500 gr. Orta yağlı kıyma 2 su bardağı pirinç 1 demet maydanoz 2 yemek kaşığı yağ Tuz - karabiber Yapılışı : Pazı yaprakları haşlanarak süzülür. Diğer tarafta kıyma rendelenmiş soğan, ayıklanmış yıkanmış pirinç, salça, tuz, karabiber, maydanoz ilavesiyle yoğrulur. Pazı yapraklarına sarılarak salçalı et suyunda iyice pişirilir. Yoğurtla birlikte servis yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
07.12.08, 02:19 | #37 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Kaburga Dolması KABURGA DOLMASI Ölçüler: 2 kg. bir kaburga 2 su bardağı pirinç 3 baş kuru soğan 3-4 yemek kaşığı tereyağı 1 demet maydanoz 2 kaşık domates salçası 2 tane domates Tuz - karabiber Yapılışı: Kaburganın üst derisi kaldırılarak bir oyuk meydana getirilir. Pirinç ayıklanır, yıkanır geniş bir kaba alınır. İçerisine kıyılmış maydanoz, küp şeklinde doğranmış soğan, kabukları soyularak küp şeklinde doğranmış domates, tuz, karabiber, bir kaşık salça koyularak karıştırılmak amacıyla yoğrulur. (Varsa; etin kenarından alman yağ da doğranabilir) Kaburganın oyulan yerine hazırlanan iç doldurularak dikilir. Tereyağında pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta küp şeklinde doğranan soğan pembeleştirilir, salça ilâve edilir, suyu konur. Hazırlanan salçalı suya kaburga yavaşça konur, kapağı kapatılarak kaynayıncaya kadar harlı, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2-3 saat pişirilir. Pişen kaburga geniş bir tepsiye alınarak, üzerine salçalı sostan dökülür ve fırında biraz kızartıldıktan sonra servise alınır. Not: Arzu edilirse mevsime göre, biber, patlıcan, patates kızartılıp firma konmadan önce tepsiye yerleştirilen kaburganın yanma konarak fırınlanır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
07.12.08, 02:22 | #38 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Sümüt Pılavı SÜMÜT PILAVI Ölçüler : 2 Bas Kuru sogan 2 Kaşık tereyagi 1 Kase sümüt 2 Kase et suyu veya su 2-3 Adet yesil sivri biber 1 Kaşık domates salçasi 1 Tatli kasigi biber salçasi Yapilis : Pilav tavasinda küp seklinde dogranmis sogan yagla öldürülür, salçasi ilave edilir. Suyu konur. Su kaynayinca tuz ilave edilir. Sümüt salinir. Kizgın ateste suyu çekinceye kadar pisirilir. Servis tabagina alinir. Üzerine arzu edilirse kizdirilmis tereyagi gezdirilir. Yesil sogan ve tursu ile servis yapilir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
07.12.08, 02:28 | #39 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Yarmacalı Pılav YARMACALI PILAV Ölçüler: 1 su bardagi yarmaca (nohudun ikiye bölünmüsü) 2 su bardagi bulgur 4 kaşık tereyagi Tuz Yapilis: Yarmaca ayiklanir, yikanir. 6-7 bardak su ile ates üzerine konur; yarmacalar pisinceye kadar haslanir. Içerisinde 4-4,5 bardak su kalinca tuz atilir. (Bu miktarda su yoksa ilâve edilerek saglanir.) Bulgur salinir kisık ateste suyunu çekip göz göz olunca atesten alinir. Kizgin tereyagi üzerine gezdirilir kapak ve tencere arasina temiz bir peçete konarak demlendirilir. Sicak olarak servis yapilir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 10.09.16 00:51 |
Adana Yemekleri-Yöresel Yemekler | tualim | Yöresel Yemekler | 9 | 07.12.08 02:33 |
Van Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 2 | 01.12.08 02:18 |
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:41 |
Mardin Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 0 | 30.11.08 11:40 |