|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri... |
| LinkBack | Seçenekler |
30.11.08, 07:32 | #2 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | TOPALAK ÇORBASI--İçel TOPALAK ÇORBASI Malzemeleri: 1 kg bulgur, 150 gr nohut, 500 gr et, 1 tatlı kasığı karabiber ve kimyon, 2 kasık salça, 1 bas soğan, 1 miktar kuru nane (2 çorba kasığı), 2 adet limon, 250 gr irmik, 1 su bardağı un, yeteri kadar tuz. Yapılısı: Ayıklanmıs nohut bir tencere içerisinde haslanır ve bir miktar karıstırdıktan sonra et ilave edilerek birlikte haslanması sağlanır. Diğer taraftan genisçe bir kap içerisine bulgur alınır. Bir kasık salça kıyılmıs soğan, kimyon, karabiber ilave edilerek yoğrulur. Biraz yoğrulduktan sonra irmik ve un ilave edilerek hepsi birden yoğrulmaya baslanır. Đyice yumusadıktan sonra fındık büyüklüğünde avunç içerisinde yuvarlanır. Daha önce haslanan nohut ve et ile hazırlanan topalaklar birlikte kaynatılır. 20 dakika kaynatıldıktan sonra eksisi ve tuzu atılır. Atesten indirilir. Yağ ve salçası kuru naneyle tavada eritildikten sonra çorbanın üzerine ilave edilir. Çorba servise hazır hale gelmistir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 07:32 | #3 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | YÜZÜK ÇORBASI-İçel YÜZÜK ÇORBASI Malzemeleri: Yarım kilo kıyma, 2 bas soğan, l tatlı kasığı karabiber ve tuz, bir demet maydanoz, 1 yemek kasığı salça,1 kg un, 250 gr nohut, 3 limon, 1 yemek kasığı kuru nane, 1 çay bardağı katı yağ, 2 yemek kasığı biber salçası, yeteri kadar su ve tuz. Yapılısı: Un bir tepside kulak memesi yumusaklığına gelinceye kadar yoğrulur. Hamuru hazırladıktan sonra aynı tepsi içerisinde üzerine nemli bir bez örtülerek biraz bekletilir. Soğan ile maydanoz kıyılır, kıyma, karabiber, tuz, biber salçası ile bir karısım haline gelecek sekilde hepsi birden karıstırılır. Hazırlanan kıyma bir tabak içerisine alınarak kaldırılır. Bekletilen hamur bezeler halinde tahta üzerinde açılarak küçük kareler halinde kesilir. Kesilen kareler içerisine hazırlanan kıymadan az az alınarak konulur. Kare hamurun dört kösesi bir araya getirilerek kapatılır. Bu sekilde hazırlanan çorba unlanarak bir kenara bırakılır. Diğer taraftan tencere içerisine bir miktar su konarak ayıklanan nohutlar haslanır. Baska bir tencereye bir miktar su konularak kaynatılır, daha sonra nohutla hazırlanan yüzük çorbası (sekillendirilmis hamur) kaynayan suyun içinde dökülür. 20 dakika kaynatılır o kaynarken sıkılan limonlar dökülerek atesten indirilir. Hava içerisine konan yağ eritilir. Eriyen yağa salça ilave edilir, nanesiyle birlikte çorbanın üzerine dökülür. Tabaklara konarak servis yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 07:33 | #4 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | İçli Köfte-İçel İçli Köfte Malzemeleri: 3 kilo bulgur, 1 kilo kıyma et, yarım kilo döğmelik et, yeteri kadar soğan, bir tatlı kasığı karabiber, 1 tatlı kasığı kırmızı biber, 1 ,5 yemek kasığı biber salçası, 1 ,5 su bardağı katı yağ, 2 demet maydanoz, 3 bardak un. Yapılısı: Soğanlar doğranarak kıyılır. Salçası, yağı, tuzu, biberi ve karabiberi kıymayla birlikte ilave edilir. Kıyılan soğan ve kıyma pembemsi bir renk alana kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta bulgur ıslanır, döğmelik et, un ilave edilerek belli bir kıvama kadar yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler fincan sekline gelinceye kadar parmakla oyulur. Oyulduktan sonra soğuyan kıyma oyulan köftenin içerisine bir miktar konur ve ağzı kapatılır. Bu suretle olusturulan köfteler kaynayan suyun içerisine atılır. 15- 20 dakika sonra çıkarılarak servis yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 07:34 | #5 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | TATAR ÇORBASI-İçel TATAR ÇORBASI-İçel Malzemeleri: 250 gr kıyma et, 1 bas soğan, 1 yumurta, 1 kilo un, 50 gr yağ Yapılısı: Yumurta, tuz , su ve un"dan elde edilen hamur ıslatılmıs bir peçete ile sarılarak 10 dakika bekletilir. Bilahire tahta üzerinde yufka seklinde açılan hamur küçük kareler halinde kesilir. Diğer tarafta yağda kavrulan soğan kıyma ve tuz hamurların ortasına konarak üçgen sekline getirilip kapatılır. Kaynamakta olan et suyuna atılıp pisirilir. Bir süre soğumaya bırakılır. Bu esnada yağ eritilir. Salça ilave edilir, nane atılır. Yağ, salça ve nane karısımı üzerine dökülür. Servis esnasında çırpılmıs yoğurt ilave edilerek sofraya konur. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 07:34 | #6 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | SUSAMLI KÖFTE-İçel SUSAMLI KÖFTE Malzemeleri: 1 kilo bulgur, 250 gr susam, 2 çay bardağı sıvı yağ, 2 bas soğan, 1 kasık salça, 1 tatlı kasığı kimyon ve yeteri kadar tuz, 1 bağ maydanoz Yapılısı: l kilo bulgur bir tepsi içerisine ılık sula ıslanıp üstü örtülür. 250 gr susam kavrularak dövülür. Soğanlar ince sekilde doğranarak 2 çay bardağı yağ ile kavrulur. Üzerine salça ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Islanmıs olan bulgurun üzerine doğulmus olan susam ilave edilir. Tavada hazırlanan yağ soğan ve salça beraberce yoğrulur. Biraz yoğrulduktan sonra ince kıyılmıs maydanoz ve kimyon ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir. Belirli bir yumusaklığa geldikten sonra servis yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 07:35 | #7 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | ETLİ DÖĞME PİLAVI-İçel ETLİ DÖĞME PİLAVI Malzemeleri: 200 gr nohut, 1 kilo dövmelik buğday, 200 gr kus bası et, bir miktar tuz, bir miktar katı yağ, yeteri kadar su. Yapılısı: Seçilen nohut bir tencere içine konur. Tencerenin yarısına kadar su doldurularak yüksek ateste kaynatılır. Nohut tam olarak pistikten sonra üzerine tuz ile birlikte dövmelik buğday ilave edilir. Đlave edilen malzemeler kaynayana kadar kusbası haslanır. Haslanan et ayrı bir tabağa alınır. Diğer tarafta pisen döğmenin altı söndürülür. Bir tava içerisinde yağ eritilerek pilava ilave edilir. Servis tabağına konur. Servis tabağına konan pilavın üzerine kusbası haslanmıs et dökülerek servis yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 07:35 | #8 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | SARI KABAK KOMPOSTOSU-İçel SARI KABAK KOMPOSTOSU Malzemeler ve Yapılısı: Kabaklan soyup ceviz tanesi kadar doğrarız, güzelce yıkarız. Yarım kilo sekeri kabakların üzerine ekerek bir, iki saat dinlendiririz. Bilahare ocağa koyup bir iki defa kaynatırız. Kaynadıktan sonra 250 gr çekirdeksiz üzüm koyup kabaklar pisinceye kadar kaynatırız. Ocaktan indiririz sonra tabaklara servis yaparak 250 gr ceviz içini döverek baharatı ile birlikte üzerine serperiz ve servise hazır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 07:36 | #9 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | DOMATES REÇELİ-İçel DOMATES REÇELİ Malzemeleri: 4 kilo linda tipi domates, 1 kilo kireç suyu, 4 kilo seker, 150 gr fındık veya badem ve 1 adet limon. Yapılısı: Sert ve kırmızı 4 kilo linda tipi domatesin kabuğu ince ince soyulur, soyulduktan sonra dolma oyacağı ile oyulur gibi çekirdeği ayıklanır. Bilahare altı saat kireç suyuna bırakılır, o kireçte ıslanırken 4 kilo domates 4 kilo seker konduktan sonra koyduğumuzun sekerin üzerine göz kararı su ilave edilir. Birkaç defa taklalandıktan sonra domatesi güzelce yıkanır. Yıkandıktan sonra badem veya fındık doldurulur. Kaynamıs suyun içine atılır, o kaynatılmaya baslanır. Kaynarken 1 adet limon un suyu sıkılır, kabuğu da içerisine doğranır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servise hazır demektir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 07:37 | #10 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | HUMUS YEMEĞi TARİFi--İçel HUMUS YEMEĞi TARİFi Malzeme: Nohut, tahin, limon, sarımsak, maydanoz, sumak, kimyon, kırmızı toz biber, katı yağ. Yapılısı: Nohut suda iyice kaynayacak soğuduktan sonra, süzek veya et makinesinde güzelce macun seklinde olacak ayrı bir kapta tahin, limonla sarımsak dövülerek kimyonda karıstırılarak ezilmis nohutla beraber karıstırılacak, tavada yağ eriyecek toz biber yağda yanacak servis yapılmıs malzemenin üzerine yeteri miktarda dökülecek ayrı yeten üzerine kıyılmıs maydanoz, sumak konarak yemeğe hazırlanmıs olur ve servis hazır demektir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 10.09.16 00:51 |
Adana Yemekleri-Yöresel Yemekler | tualim | Yöresel Yemekler | 9 | 07.12.08 02:33 |
Van Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 2 | 01.12.08 02:18 |
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:41 |
Mardin Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 0 | 30.11.08 11:40 |