|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri... |
| LinkBack | Seçenekler |
30.11.08, 07:21 | #12 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | TERBİYELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı)-Gaziantep TERBİYELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı)-Gaziantep M a l z e m e l e r * 500 gr. kebaplık et, * 100 gr. kuyruk, * 3-4 diş sarımsak, * 1 çorba kaşığı biber salçası, * 1 çorba kaşığı domates salçası, * 2 çorba kaşığı zeytin yağı, * Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve tuz. HAZIRLANIŞI: Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır. Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır. Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır. Kebap yaparken dikkat edilecek hususlar: 1 - Erkek koyun eti olacak ve yaşlı olmayacak, 2 - Kuşbaşı için küsneme, daraklık, gülle ve kapak kısımları kullanılmalıdır. 3 - Kebap yapılmadan önce etin sinir kısımları temizlenmeli ve 1 gün terbiye içinde dinlendirilmelidir. 4 - Kıyma kebap eti mümkünse zırhta çekilmelidir. 5 - Meşe kömürünün ateşi tercih edilmelidir. 6- Ateş alevli olmamalıdır. --------------Tualimforum İmzam-------------- Konu ASYA tarafından (30.11.08 Saat 07:25 ) değiştirilmiştir.. |
30.11.08, 07:22 | #13 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | LAHMACUN-Gaziantep LAHMACUN-Gaziantep M a l z e m e l e r * 1 kg. az yağlı kıyma, * 1.200 kg. domates, * 5 bağ maydanoz, * 200 gr. dolmalık yeşilbiber, * 100 gr. sarımsak (taze veya kuru) * 1 yemek kaşığı biber salçası, * Karabiber, tuz. HAZIRLANIŞI: Maydanozlar yaprak yaprak ayırılır. Sarımsaklar temizlenir biberlerin çekirdekleri çıkarılır. Temizleme işi bittikten sonra bütün malzemeler zırkla doğranır veya robotta kıyma halini alıncaya kadar çekilir içine kıyması da konarak iyice karıştırılır ve bir harç elde edilir. Hazırlanan harç pide fırınında fırıncı tarafından pide hamuru ile lahmacunlar yapılarak pişirilir. Not: Malzemelerin zırkla kıyma haline gelmesi isteğe göre baharat konması ve meşe odunu ile taş fırında pişirilmesi lezzet açısından önemlidir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
Tags |
gaziantep, gaziantep yemekleri, gaziantep yemekleri hazırlanışı, gaziantep yemekleri nasıl yapılır, gaziantep yemekleri tarifi, gaziantep yemekleri yapılışı, yemekler, yemekleriyoresel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 10.09.16 00:51 |
Van Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 2 | 01.12.08 02:18 |
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:41 |
Mardin Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 0 | 30.11.08 11:40 |
Hakkari Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 07:30 |