|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri... |
| LinkBack | Seçenekler |
30.11.08, 04:58 | #2 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Toyga Çorbası -Çankırı Toyga Çorbası Malzemeler: - » 1 bardak haşlanmış yarma - » 1 bardak haşlanmış nohut - » 1 kase süzme yoğurt - » 1 yemek kaşığı un - » nane - » 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı - Yapılışı: Yarma ve nohutları bir gün önceden veya 8 saat ıslayın. Nohutları ve yarmayı düdüklü tencerede haşlayın. Tencereye 5-6 bardak su ile birlikte haşlanmış nohut ve yarmaları koyun kaynatın. Bu arada bir kasede yoğurdu 1 bardak su ve un ile birlikte çırpın. Kaynayan sudan yoğurda 1-2 kepçe su alın, karıştırın. Yoğurdu tencereye ekleyin. Eklerken hızlı hızlı karıştırın, yoğurdunuz kesilmesin. Tuzunu ilave edin. Bu arada bir tavada zeytinyağını ısıtın ve nane katın. Nane iyice kızdıktan sonra yavaşça çorbaya ekleyin. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 04:59 | #3 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | CİMCİK HAMURU ÇORBASI -Çankırı CİMCİK HAMURU ÇORBASI Malzemeler: - » 1 Kepçe un - » 2 Yumurta - » 1 Kase Yoğurt - » 2 Yemek Kaşığı Tereyağı - » Tuz - » 2 Diş Sarımsak Yapılışı: 1. Un içine bir yumurta kırılır.Biraz tuz ve su ile mantı hamuru gibi katı bir kıvamda yoğrulur. 2. Hamur bir mm kalınlığında açılır Açılan pazi 1,5 cm büyüklüğünde kareler şeklinde kesilir.Sonra bu küçük kareler ortadan sıkıştırılıp fiyonk şekline getirilir . 3. Bir litre su ,bir tencerede kaynatılır.Biraz tuz ilave edilerek hazırlanan hamur içine atılır. 4. Pişince altı kapatılıp 10.15 dakika tencere içinde bekletirilir. 5. Bir kase yoğurt içine bir baş sarımsak ezilerek ilave edilir ve yoğurt iyice çırpılır.Sarmısaklı yoğrt hamurun üzerine dökülerek iyice karıştırılır. 6. Bir tavada tereyağının yarısı eritilerek içine bir yumurta kırılır ve çorbanın üzerin edökülür.Yağın diğer yarısı eritilerek içine salca veya pul biber konulur ve sos yapılır.en üste dökülür. Cimcik hamuru servise hazırdır. Not: Kurutulmuş cimcik hamuru ilede yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 05:00 | #4 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Tandır Çorba-Çankırı Tandır Çorba Malzemeler- » 1. 100 gr.Haşlanmış Dana Eti - » 2. İki Diş Sarımsak - » 3. Bir adet Küçük Kuru Soğan - » 4. Bir Kase Yoğurt - » 5. İki Yemek kaşığı un - » 6. Tuz baharat ,maydanoz Yapılışı 1. Dana eti düdüklü tencerede haşlanıp didilir.(Küçük parçalara ayrılır.) 2. Tencerede sıvı yağla beraber ince kıyılmış sarımsak ve soğanla kavrulur. 3. Haşlanmış et suyu ile birlikte tencereye boşaltılır. 4. Ayrı bir kasede yoğurdun içine yumurta un,tuz ve baharat katılarak çırpılır. 5. Tencerede kaynayan karışıma ilave edilir. 6. 10 dakika kaynayınca maydonozu ilave edilerek servis yapılır Bu çorba dana eti yerine, dana dili ile de yapılabilir. Dil haşlandıktan sonra, küçük parçalar halinde doğranır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
Tags |
cankiri, çankırı yemekleri, çankırı yemekleri hazırlanışı, çankırı yemekleri nasıl yapılır, çankırı yemekleri tarifi, çankırı yemekleri yapılışı, yemekler, yemekleriyoresel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 10.09.16 00:51 |
Adana Yemekleri-Yöresel Yemekler | tualim | Yöresel Yemekler | 9 | 07.12.08 02:33 |
Van Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 2 | 01.12.08 02:18 |
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:41 |
Mardin Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 0 | 30.11.08 11:40 |