|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri... |
| LinkBack | Seçenekler |
30.11.08, 04:45 | #2 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Etli Keşkek -Bitlis Etli Keşkek Malzemesi: 1 kg. kemikli et, 250 gr. nohut, 500 gr. dövme, 1 su bardağı yağ, tuz. Hazırlanışı: Nohut bir gün önceden ıslatılır. Pişirileceği zaman yıkanıp tencereye dökülür, üzerine et eklenerek 1 veya 1.5 litre su ilavesi ile yarım saat kaynamaya bırakılır. Bu arada yıkanan dövme tencereye dökülerek iyice karıştırılır ve kaynaması beklenir. susuz tane tane olan yemek piştikten sonra tabaklara konulup üzerine tereyağı dökülerek servise sunulur. Bu yemeğin Ramazan ayının ilk günü yapılması adettendir. Genelde kış aylarında yapılan bir yemek çeşididir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 04:46 | #3 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Bitlis Köftesi Bitlis Köftesi Bitlis kadını için yapılması açısından olgunluğun bir ölçüsü sayılan bu yemek için gerekli malzemeler ; 1 kg sinirsiz ve yağsız but eti, 1 kg ince bulgur, 1/2 kg şereh (beden) yağı, yarım baş soğan, bir miktar toz biber, kara biber, iki adet ekşi nar veya limon suyu ve yeteri kadar tuz. İçinin hazırlanışı; Şereh yağı makinede iki kez çekildikten sonra içine yarım baş soğan rendelenerek, tuz, karabiber ve toz biber ile karıştırılır. Bu karışma ekşi nar içi, o yoksa limon suyu sıkılır. Yapılışı; sinirsiz ve yağsız but eti iki kez makinede çekildikten sonra elde edilen bu kıymaya bir o kadar da ince bulgur karıştırılarak su ile yoğrulur. Yoğrulmuş olan hamur küçük parçalara ayrılır, bu parçalar birer birer sol avuç içine alınarak sağ elin şahadet ve orta parmağı ile delinmeyecek şekilde oyulur. Bu oyuğun içine alabildiği kadar yukarıda tarif ettiğimiz içi için hazırlanmış karışımdan konulur. Daha sonra oyuğun ağzı kapatılarak sağ el suya değdirilmek suretiyle iki el arasında yuvarlayarak düzeltilir. Usta ev kadınlığının ifadesine göre köftenin en mühim tarafı ağzının kapatılması ile, dış kısım kalınlığının bir birine eşit olmasıdır. Sıra pişirilmesine gelmiştir. Köfteler kuvvetli bir ateş üzerinde fıkır fıkır kaynayan su dolu bir tencerenin içerisine taşmayacak şekilde elle atılarak alevin daha kuvvetlenmesi temin edilir. Bir müddet kaynadıktan sonra köfteler suyun yüzüne çıkınca piştiği anlaşılır ve sıcak servis yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
30.11.08, 04:47 | #4 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Çorti Aşı -Bitlis Çorti Aşı Malzemesi 500 gr. çorti (lahana turşusu), 1-2 kilo kemikli et, 3 su bardağı dövme, 2 su bardağı nohut, tuz, 1 su bardağı yağ, 1 adet ekşinar. Hazırlanışı Lahana turşusunun mahalli adı “çorti”dir. Sirke kullanmadan büyük küplerde yapılan bu turşunun yemekleri yapıldığı gibi turşu olarak da tüketilir. Büyük bir tencereye önce kemikli et ve nohut konarak bunların üzerine gelecek kadar su seviyesi içerisinde yarım saat kaynatılır. Üzerine çorti (lahana turşusu), dövme yağ, nar veya nar kabuğu ile bir miktar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Sulu yemek olan çorti aşı etin pişme durumuna göre pişirildikten sonra servise sunulur. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
Tags |
bitlis, bitlis yemekleri, bitlis yemekleri hazırlanışı, bitlis yemekleri nasıl yapılır, bitlis yemekleri tarifi, bitlis yemekleri yapılışı, yemekler, yemekleriyoresel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 10.09.16 00:51 |
Van Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 2 | 01.12.08 02:18 |
Nevşehir Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:43 |
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:41 |
Mardin Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 0 | 30.11.08 11:40 |