![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler |
![]() | #2 (permalink) |
Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | ![]() SERUN-A PEL (Bingöl) Gerekli Malzemeler 2 - 3 Pişirilmiş yufka ekmek 1 Kase Yoğurt 2 kaşık tereyağı 1 Diş Sarmısak ve tuz Yapılışı :Yufka ekmekler rulo şeklinde sarılır. 2 cm kalınlığında kesilip yuvarlak bir servis kabına dizilir. Yoğurt ocak üstünde ısıtılıp ılıklaştırılır ve içine ezilmiş sarımsak ile tuz eklenerek servis kabına dizilen yufka ekmeğin üstüne dökülür. Daha sonra tereyağı kızdırılır ve yoğurdun üstüne gezdirilir. AFİYET OLSUN --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | #3 (permalink) |
Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | ![]() KALEK (Bingöl) Gerekli Malzemeler 1 kuzunun kol ve kaburgası 1 kase pirinç 3 adet çarliston biber 1 adet orta boy domates Karabiber pulbiber tuz kuru reyhan Yetecek kadar sıvıyağ 1 kaşık tereyağı 2 kaşık salça ( domates biber karışık) 1 bardak haşlanıp soyulmuş iç badem Yapılışı : Bu yemeğe farklı yörelerde Kaburga kuzu dolma gibi isimler de verilir. Ancak bizde büyükler eskiden kalek derlerdi. Şimdi yeni nesil kaburga demeyi tercih ediyor. Sizlere bizdeki yapılış şeklini anlatmaya çalışacağım .Kolay gelsin: Kuzunun kaburga kısmından başlanarak kola doğru sivri bir bıçakla torba şeklinde açılır. Kaburgayı kasapta da hazırlatabilirsiniz. Ön ayak dahil kalsın ki kaburga etli olsun öbür türlü etsiz ve yağlı olur. Et akşamdan veya en az 3 saat önceden salça yağ ve tuzla ovularak terbiye yapılır dinlenmeye bırakılır. Tencereye sıvı yağ konur. İçine bademler eklenip kısık ateşte karıştırılarak kavrulur. Ufak doğranmış biberler eklenir biraz kavrulur . Pirinç yıkanır sıcak tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Önceden bekletilmiş pirinç süzülüp sudan geçirilir tenceredeki karışıma eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Daha sonra ufak doğranmış domates konur 1 kase kaynar su bırakılıp kısık ateşte suyunu çekene kadar bekletilir. Ocaktan alınan pilav hazırlanmış kaburganın içine doldurulur. Ağız kısmı temiz bir iğne ve yorgan ipi ile dikilir.Geniş bir tencereye yağ konur 1 kaşık salça kavrulur hazırlanan kaburga önce biraz çevrilerek kızartılır. Kızaran kaburganın üstüne kaynar su alınır çok harlı olmayan ateşte pişmeye bırakılır . Arada bir kaburga çevrilmelidir ki her tarafı iyi pişsin. Suyu kontrol edilir ve azaldıkça su eklenir. Kalek pişince ocaktan alınır . Geniş bir servis kabına konur. Servis yapılırken pilavına kalan suyundan gezdirilir. AFİYET OLSUN. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
bingol, bingöl yemekleri, bingöl yemekleri hazırlanışı, bingöl yemekleri nasıl yapılır, bingöl yemekleri tarifi, bingöl yemekleri yapılışı, yemekler, yemekleriyoresel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 10.09.16 00:51 |
Malatya Yemekleri-Yöresel Yemekler | smtyksl | Yöresel Yemekler | 38 | 07.12.08 02:28 |
Van Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 2 | 01.12.08 02:18 |
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:41 |
Mardin Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 0 | 30.11.08 11:40 |