![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() |
![]() | #1 (permalink) | ||
![]() Çullama Köfte Malzemeler: 1 su bardağı düğü (ince bulgur) 500 gr kıyma 1 baş soğan, nane, maydanoz, tuz 6 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 1 litre sıvı yağ 2 kaşık salca Yapılışı: Soğanı geniş bir kaba ince ince doğrayın Üzerine salça, 1 adet yumurta, tuz, nane, maydanoz ve kıyma konulurak hepsi yoğrulur. Daha sonra düğü ilave edilirBunların hepsi iyice yoğrulur, sertleşince bırakılır. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, köfte şekli verilir ve sıcak suda hafif haşlanır. Daha sonra kalan yumurtaları bir kaba kırıp, 2 kaşık unu ekleyip karıştırırız. Köfteleri yumurtaya batırıp ocakta kızdırmış olduğunuz yağın içine atıp kızartırız ve sıcak servis yaparız --------------Tualimforum İmzam-------------- TUALİM Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen. Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ. Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz. Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır. Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir. | |||
![]() | ![]() |
![]() | #2 (permalink) |
![]() Sakala Çarpan Çorbası Malzemeler: 1/2 su bardağı yeşil mercimek 6 su bardağı su (tavuk suyu veya et suyu tercih edilir) 2 adet küçük kuru soğan 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 3 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağı tel şehriye 1 yemek kaşığı kuru nane Hazırlanışı: Mercimek yıkanır ve bir su bardağı su ile akşamdan ıslatılır, kalan su eklenip 25-30 dakika pişirilir. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranıp yağla birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur, un katılarak bir iki defa çevrilir ve mercimeğe eklenir. Tuz ilave edilir. Kaynayınca şehriye ilave edilir. 15-20 dakika daha pişirilir, iki yemek kaşığı yağ eritilir, nane de eklenip karıştırıldıktan sonra, çorbanın üzerine gezdirilir. ![]() --------------Tualimforum İmzam-------------- Konu Okyanus tarafından (27.09.08 Saat 06:24 ) değiştirilmiştir.. | |
![]() | ![]() |
![]() | #3 (permalink) |
![]() Fırma Baklavası(Afyon) Malzemeler: *2 su bardağı sıvı yağ * 125 gr. margarin *1 su bardağı ılık su *1 tatlı kaşığı toz şeker *1 çay kaşığı karbonat *1 yemek kaşığı tahin *aldığı kadar un Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler: * 2 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı su * Mercimek tanesi kadar limon tuzu veya 2-3 damla limon suyu Yapılışı: Bir tencereye sıvı yağ konur. Üzerine margarin katılır. Margarin eritildikten sonra ılık su dökülür. Su ile eritilmiş olan karbonat da katılır. Biraz toz şeker ekilir. Bunlar karıştırılır. Bir yemek kaşığı da tahin konur ve un ilave edilir. Bütün malzemeler 2 dk ocağın üstünde karıştırılır. Ocak kapatılır. Kulak memesi yumuşaklığında hazırlanan hamurdan küçük parçalar alınır. Bu parçalar hurma şeklinde yapılarak tepsiye dizilir. Fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra hazırlanan şerbet, üzerine dökülür. Şerbet şu şekilde hazırlanır. Su ile şeker kaynatılır. Limon tuzu veya limon suyu katılır. Sıcak şerbet soğumuş olan tatlının üzerine dökülür veya soğutulmuş şerbet sıcak tatlının üzerine dökülür. Yapılış Sebebi: Bu tatlı iftar sofralarında önemli bir yer tutar. Yemek yendikten sonra sofraya bu tatlı gelir. Adının Veriliş Sebebi: Tatlılar hurma şeklinde olduğu için bu ad verilmiştir. Bolvadinliler “hurma” kelimesini “fırma” diye telaffuz ederler. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |
![]() | ![]() |
![]() | #4 (permalink) |
![]() Patlıcan Böreği(Afyon) Malzemeler *1,5 kg patlıcan *Yarım kg yağsız kıyma *1 demet maydanoz *Tuz, karabiber *5 yumurta *2 adet domates *2 su bardağı sıvı yağ *5 adet sivri biber Yapılışı: Patlıcanları dış kabuklarını alacalı bir şekilde soyduktan sonra hepsi kuşbaşı şeklinde doğranır. Kızgın yağda kızartılarak süzgece alınır. Kıymanın içine maydanoz, yumurtalar, tuz, karabiber ilave edilir. Süzgeçte yağı süzülmüş patlıcanların yarısı alınarak fırın tepsisine yayılır. Üzerine hazırladığımız harcın yarısı ilave edilir. Artan patlıcanları eklenir, geri kalan harç üzerine ilave edilir. Halka biçiminde doğranmış domatesleri böreğin üzerine yerleştirilir, aralarına sivri biberler konulur ve kızgın fırında 40 dk pişirilirek sıcak servis yapılır. Arzuya göre salata veya ayranla servis yapılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |
![]() | ![]() |
![]() | #5 (permalink) |
![]() Tarhana ÇorbasıAfyon) --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |
![]() | ![]() |
![]() | #6 (permalink) |
![]() Sakala ÇarpanAfyon) Malzemeler: *1 su bardağı yeşil mercimek *1 su bardağı ev eriştesi *1 çorba kaşığı nane *1 tatlı kaşığı salça *1 orta boy soğan *1 fincan sıvı yağ *1 çay kaşığı kırmızıbiber *8 su bardağı su veya et suyu Yapılışı: 3 su bardağı su ile mercimeği pişiririz. Mercimek piştikten sonra suyunu süzeriz. 5 su bardağı sıcak su veya et suyunun içine mercimeği ve erişteyi ilave ederiz. Ağır ateşte 15-20 dk pişiririz. Ayrı bir tavanın içine yağı, ince ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavururuz. Salça, nane, kırmızıbiber sos haline getirip, pişmiş çorbanın içine katılır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |
![]() | ![]() |
![]() | #7 (permalink) |
![]() AğzıaçıkAfyon) Malzemeler: 80 cm çapındaki tepsi için; 4 kg böreklik un, 400 gr Donyağı (içyağı) eritilecek. 1,5 kg sıvı (ayçiçek yağı) yağ, 2 çorba kaşığı yoğurt, yeteri kadar tuz ve su. İç Malzemeler : 1 kg tuzsuz taze peynir, 1 tutam doğranmış maydanoz, 6 adet yumurta, 500 gr haşhaş ezmesi. İçin hazırlanışı : Bir kap içerisinde peynir ovalanır, yumurtalar kırılır, doğranmış maydanoz katılarak karıştırılır. Yapılışı : Un, iki çorba kaşığı yoğurt, yeteri kadar su ve tuz katılarak yoğurulur. Hamur biraz katı olmalıdır ve iyice yoğrulmalıdır. Bir taraftan da donyağı (içyağı) eritilerek sıvı yağla karıştırılır ve karışık yağ hazırlanmış olur. Sonra hamur bezelere(top top yapılması) ayrılarak oklava ile açılır. Hamur iyice açıldıktan sonra karışık yağla yağlanır. Üzerine sürtülmüş (katılığının giderilmesi için sıvı yağla karıştırılmış olan) haşhaş sürülür. 7 cm kalınlığında birbirine paralel kesilir ve uzun parçalar üst üste konur, üste üste konan parçalar kare şeklinde kesilir. Bu parçalar ayrı ayrı yuvarlak şekilde kenarları ince, ortası biraz kalın olarak açılırlar. Her bir parçanın ortasına hazırlanan peynirli malzemeden yeteri kadar konarak hamur yuvarlak şekilde kıvrımlı katlanır, tamamen kapatılmaz, ortası biraz açıktır. Bu şekilde hazırlanan hamurlar, karışık yağla yağlanmış tepsiye seyrek olarak dizilir. Bu işlem tamamlandıktan sonra karışık yağla üstleri bozulmadan yağlanır. Bu yöremizde büyük tepsilerle yapılan hamur işi (ağzıaçık), mahalle fırınlarına (ekmek fırınları) götürülerek pişirilir. Ağzıaçıkların içine isteğe göre iç malzemesi olarak kıyma da konulabilir. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() | |
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
afyon, afyon yemekleri, afyon yemekleri hazırlanışı, afyon yemekleri nasıl yapılır, afyon yemekleri tarifi, afyon yemekleri yapılışı, yemekler, yemekleriyoresel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 10.09.16 00:51 |
Adana Yemekleri-Yöresel Yemekler | tualim | Yöresel Yemekler | 9 | 07.12.08 02:33 |
Van Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 2 | 01.12.08 02:18 |
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:41 |
Mardin Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 0 | 30.11.08 11:40 |