|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri... |
| LinkBack | Seçenekler |
12.11.08, 22:55 | #2 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149 Rep Puanı:16317 Rep Gücü:20 RD: Ettiği Teşekkür: 54 889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi : | Aydın Yemekleri-Yöresel Yemekler PAZI KAVURMASI Malzemeler: (2-3 kişilik) - 1 bağ pazı - 1 adet kuru soğan - 2-3 diş sarımsak - 2-3 adet kuru biber - 1 kahve fincanı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber - Tuz, karabiber, pul biber (arzu edilirse) Yapılışı: 1. Pazıları geniş bir tencerede kaynayan suya atın, bekletmeden hemen çevirerek süzgeçle çıkartın. Soğuk sudan geçirin, suyunu sıkarak doğrayın. 2. Tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun. Kuru biberleri yıkadıktan sonra ufalayarak ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra pazıları da ekleyin. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve acı severseniz pul biber ekleyip 5-10 dk kadar kavurun. Yumurtalı versiyonu: Bir de yumurtalı versiyonu var pazı kavurmasının... Daha besleyici, daha dengeli bir yemektir, lezzetlidir de, ama biz pazıyı sade haliyle sanırım daha çok seviyoruz. Yumurtalı yapmak istersek kuru biber eklemiyoruz, soğan-sarımsaklar kavrulduktan sonra pazıları ekliyor, pişmesine yakın 2-3 yumurta kırıp fazlaca karıştırmadan kapağını kapatıyoruz... --------------Tualimforum İmzam-------------- |
12.11.08, 22:56 | #3 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149 Rep Puanı:16317 Rep Gücü:20 RD: Ettiği Teşekkür: 54 889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi : | Kırlı Kızartması-Aydın Kırlı Kızartması --------------Tualimforum İmzam-------------- |
12.11.08, 22:58 | #4 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149 Rep Puanı:16317 Rep Gücü:20 RD: Ettiği Teşekkür: 54 889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi : | Pasa Böregi-Aydın Pasa Böregi Malzemesi : 1kg un , 3 yumurta bir fincan zeytinyagi veya çicek yagi , biraz tereyagi yarim kilo taze dana kiymasi , 1/2 kg yogurt çam fisitigi 2 bardak et suyu , maydonoz , karabiber , kirmizi toz biber, tuz. Hazirlanisi : önce biraz yag, karabiber varsa çam fistigi ve maydonoz karistirilarak bir tavada kavrulur. un sadece yumurta ile yogurulur. bir yemek tabagi çapinda yarim santi kalinliginda yufkalar açilir.( sekiz tane kadar). herbiri teker teker tavada kizartilir.( bunlar nemli bir beze sarilip serin bir yerde saklanilarak istenildigi zaman kullanilir.) hamur hazirdir. Genis bir kapta et suyu kaynatilir. daha önce pisirilen yufkalar et suyunda her iki tarafi islanarak tek tek kabartilir. aralarina hazirlanan kavrulmus kiymalar konan 3 yufakanin en üstüne yeniden kiyma ve yogurt konulur.Tereyagi ile tavada kizdirilan kirmizi biberle hazirlanan renkli sos üzerine gezdirilir. sicak olarak servis yapilir. Yörede çok makbul sayilan bir börektir.Aydin sofralarinin yüz akidir. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
Tags |
aydin, aydın yemekleri, aydın yemekleri hazırlanışı, aydın yemekleri nasıl yapılır, aydın yemekleri tarifi, aydın yemekleri yapılışı, yemekler, yemekleriyoresel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 10.09.16 00:51 |
Isparta Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 07.12.08 02:55 |
Van Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 2 | 01.12.08 02:18 |
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:41 |
İzmir Yemekleri-Yöresel Yemekler | Güllü | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 07:41 |