![]() |
|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri... |
![]() | ||
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler |
![]() | #2 (permalink) |
Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | ![]() Basalla(Adıyaman) Malzemeler: 1 kg. kuzu kuşbaşı 2 su bardağı ince köftelik bulgur 1 su bardağı nohut 1 yemek kaşığı biber salçası 1 adet kuru soğan 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Yemeğin Tarifi 1 bardak suyla bulguru ıslatın, 10 dakika bekletip yoğurun. Bulgur yumuşayınca un, yumurta, pulbiber ve tuz ekleyin. Elinizi arada suya batırarak yumuşak bir bulgur hamuru tutun. Hamurdan, nohuttan büyük parçalar koparıp fıstık şekli verin. Tüm bulgurlu hamuru aynı şekilde yapıp, bir kenarda bekletin. Tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış soğanı ve eti koyun. Et suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Nohut, biber salçası, pul biber, nane, karabiber, tuz ve 8 bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve fıstık köfteleri atın. Yemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz. 20 dakika pişirdikten sonra da sıcak servis yapın. --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() |
![]() | ![]() |
![]() | #3 (permalink) |
Moderator ![]() ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | ![]() Adıyaman Tavası Malzemeler : 1.5 kg. koyun eti kuşbaşı 250 gr. çekilmiş kuyruk yağı 5 kg. domates 1.5 kg. patlıcan 250 gr. yeşil biber 100 gr. sarımsak Yeteri kadar tuz Hazırlanışı Domates ve patlıcanların kabuğu soyulur ve kuşbaşı doğranır. Tavaya doğranmış et konur, soyulmuş sarımsak etin üzerine serpilir, üzerine yeşil biber ve kuyruk yağı dizilir ve üzerine doğranmış patlıcanlar yerleştirilir, en üste domatesler konur ve fırına verilir. Piştikten sonra servis yapılır --------------Tualimforum İmzam-------------- ![]() |
![]() | ![]() |
![]() |
Tags |
adiyaman, adıyaman yemekleri, adıyaman yemekleri hazırlanışı, adıyaman yemekleri nasıl yapılır, adıyaman yemekleri tarifi, adıyaman yemekleri yapılışı, yemekler, yemekleriyoresel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Konya Yemekleri-Yöresel Yemekler | smtyksl | Yöresel Yemekler | 3 | 26.01.18 17:48 |
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 10.09.16 00:51 |
Adana Yemekleri-Yöresel Yemekler | tualim | Yöresel Yemekler | 9 | 07.12.08 02:33 |
Van Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 2 | 01.12.08 02:18 |
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:41 |