Hamurunun hazırlanışı;1 kase un
6 kase su
1 tatlı kaşığı tuz
Suyun 4 kasesi tencereye konarak ısınmaya bırakılır.Kalan 2 kase su ile 1 kase un çırpıcı ile iyice karıştırılır ve su kaynamak üzereyken karışım süzgeçten süzülerek tencereye dökülür,tuzda konarak kaynayana kadar sürekli karıştırılır.2-3 dk kaynatılarak ıslatılmış tepsiye dökülür.Soğumaya bırakılır.
Çorbanın hazırlanışı: Yarım tavuk haşlanarak ,küçük küçük parçalara ayrılır.Tencerenin içerisine biraz zeytinyağ,1 yemek kaşığı tereyağ konur,eriyince 2 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı biber salçası ilave edilip kavrulur,1 yemek kaşığı toz biber konur karıştırılır.Üzerine tavuk suyu ,1 paket tavuk bulyon eklenir.Ayrı bir yerde kavrulan 3 kaşık un sulandırılarak tencereye dökülür ,tavuklar ilave edilir birazda su eklenerek kaynamaya bırakılır.Çorbanın kıvamı domates çorbası gibi olmalı (gerekirse su veya kavrulmuş un eklenebilir).