|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Yöresel Yemekler Yörelerimizden lezzetli yemek tarifleri... |
| LinkBack | Seçenekler |
21.02.08, 01:38 | #2 (permalink) |
Epsilon Üye Üyelik tarihi: Jan 2008 Nerden: Erzurum
Mesajlar: 442
Konular: 375 Rep Puanı:1980 Rep Gücü:0 RD: Ettiği Teşekkür: 12 80 Mesajına 96 Kere Teşekkür Edlidi : | Dilim Dolma 500 Gr. yağsız kıyma,-750 Gr. ince bulgur,-1 baş kuru soğan,-3 ortaboy patlıcan-3 adet yeşil biber,-4 adet iri domates,-2 çay bardağı sumak,Yeteri kadar margarin-Salça,-Tuz ve karabiber. HAZIRLANIŞI: -Tencereye yarım sana yağı konulup eritilir.-Bir kaşık salça ilave edilerek ocaktan alınır.-Bir kabın içerisine çok küçük doğranan soğan ,kıyma,kırmızı biber,tuz ve bulgur ilave edilerek az su ile yoğrulup bir kenara toplanır.-Patlıcanlar önce yuvarlak olarak 4-5'e bölünür.Daha sonra bölünen patlıcanlar dikdörtgen şeklinde 1cm.kalınlığında kesilir.-Domates ile biber de yemeklik şeklinde doğranır.Yoğrulan kıymadan küçük parçalar alınarak avuç içinde sıkılır harcı hazır olan tencereye dizilir.Üzerine patlıcan,domates ve biber serpiştirilir.Kıyma bitene kadar bu işleme devam edilir. Kıyma bitince sıcak su ilave edilerek pişirilir.-Ocaktan indirmeden sıcak suya konularak sumak süzülerek bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak servis yapılır. |
21.02.08, 01:40 | #3 (permalink) |
Epsilon Üye Üyelik tarihi: Jan 2008 Nerden: Erzurum
Mesajlar: 442
Konular: 375 Rep Puanı:1980 Rep Gücü:0 RD: Ettiği Teşekkür: 12 80 Mesajına 96 Kere Teşekkür Edlidi : | Kaburga Dolmasi MALZEMELER: -2.5 Kg. kaburga (Koyun eti,sağ göğüs kısmı)-750 Gr. pirinç,-300 Gr. kıyma,-1 baş soğan,-150 Gr.kabuğu soyulmuş badem içi,-250 Gr. tereyağı, -2 kaşık salça,-1 demet maydanoz,-Yeteri kadar tuz,-Kırmızı biber,karabiber. HAZIRLANIŞI: -Kaburganın yağlı kısmından ağzı açılır. Tencerede kabukları soyulmuş badem ile kıyma yağda kavrulur.-Soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Daha sonra pirinç, baharatlar ve tuz katılarak kavurma işlemi tamamlanır.-Pirinç miktarı kadar su ilave edilerek pirinç açılıncaya kadar düşük ateşte pişirilir,üzerine maydanoz ilave edilir. Hazırlanan bu pilav açılan kaburgaya doldurulur ve etin ağzı dikilir.-Etin iki tarafına salça sürülerek yağda kızartılır.-Daha sonra tencereye yarıdan fazla su konularak en az 3 saat pişirilir. |
21.02.08, 01:42 | #4 (permalink) |
Epsilon Üye Üyelik tarihi: Jan 2008 Nerden: Erzurum
Mesajlar: 442
Konular: 375 Rep Puanı:1980 Rep Gücü:0 RD: Ettiği Teşekkür: 12 80 Mesajına 96 Kere Teşekkür Edlidi : | Gömbe MALZEMELER:-1.5 Kg. un,-750 Gr. kıyma veya kavurma,-200 Gr. ceviz,-750 Gr. soğan,-100 Gr. tereyağı,-Bir miktar pul biberı,-Tuz. HAZIRLANIŞI: -Kepekli un'a bir miktar su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.-Ayrı bir kapta kıyma veya kavurma bir miktar yağda kavrulur.-Soğan küçük küçük doğranarak yine ayrı bir kapta kavrulup su ilave edilerek hafifçe pişirilir.-Soğan, kavrulan kıymaya veya kavurmaya eklenerek istağa bağlı olarak pul biber katılır.-Ceviz havanda dövülür.-Fırın tepsisinin altı yağlanır. Daha önce hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak yufka açılıp tepsinin altına serilir.-Üzerine hazırlanan kıyma veya kavurma soğanlı harçtan yayılır.Harcın üzerine bir yufka daha serilip bu yufkanın üzerine ise dövülmüş ceviz serilir.-Böylece bir harclı ,bir cevizli olmak üzere 25-30 adet olacak şekilde hazırlanır.-En üste gelecek yufka biraz kalınca açılıp yayıldıktan sonra üzeri hafifçe yağlanı bıçakla ortadan ikikye bölünerek fırına atılır.-Altı ve üstü kızarınca fırından çıkarılıp en üstteki kalın yufka kaldırılır.-Çatalla kazınarak tabağa konulmadan tepsi içerisinde yenir. |
02.08.09, 21:17 | #5 (permalink) |
Epsilon Üye Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 130
Konular: 74 Rep Puanı:2086 Rep Gücü:0 RD: Ettiği Teşekkür: 0 27 Mesajına 61 Kere Teşekkür Edlidi : | --->: Elaziğ Yemekleri-Yöresel Yemekler HARPUT EKMEK TATLISI ( TAŞ EKMEĞİ) MALZEMELER : 6 adet yumurta, süt, un, tuz, yağ ve şeker. YAPILIŞI : - Süt veya su, un ile karıştırılarak hamur yapılır. - Bu hamurun içerisine yumurtalar kırılıp iyice çırpılır. - Sacın üzerine sıvık hamur bir tasla dökülerek pişirilir. - Pişen ekmeğin üzerine yağ ve şeker sürülerek servis yapılır. HARPUT KÖFTE |
02.08.09, 21:17 | #6 (permalink) |
Epsilon Üye Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 130
Konular: 74 Rep Puanı:2086 Rep Gücü:0 RD: Ettiği Teşekkür: 0 27 Mesajına 61 Kere Teşekkür Edlidi : | --->: Elaziğ Yemekleri-Yöresel Yemekler İÇLİ KÖFTE MALZEMELER : 1 kg yağsız kıyma, 500 gr yağlı kıyma, (içinde kullanılır), 1 kg bulgur (ince), 4 baş soğan, 100 gr ceviz ve 1 paket margarin (125 gr) veya sıvı yağ, 1 demet maydanoz, karabiber, 1 kaşık salça, 1 yumurta. YAPILIŞI : İÇİ - Soğan küçük küçük doğranır,kıyma margarinle beraber orta dereceli ateşte kızartılır. - Bir kaşık salça ilave edilerek karıştırılır.Maydanoz, karabiber ve ceviz içi dökülerek tekrar karıştırılıp ateşten alınır ve donmaya bırakılır. . DIŞI - Yağsız kıymaya tuz atılarak biraz yoğrulur.Hafif sulandırılan kıymaya bulgurun tamamı ilave edilip yumurta kırılarak iyice yoğrulur. - Ceviz kadar parçalar alınarak daha önce hazırlanan iç harçtan parmak yardımıyla açılan köftelerin içine birer kaşık konularak kapatılır. - Köfte yapımı bitince genişçe bir tavaya margarin veya sıvı yağ konup eritilir, bir kaşık salça konularak karıştırılır, buna bir litre su konup kaynatılır. - Kaynayan salçalı suya köfteler tek sıra dizerek on dakika pişirilir. - Sıcak olarak servis yapılır. |
02.08.09, 21:18 | #7 (permalink) |
Epsilon Üye Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 130
Konular: 74 Rep Puanı:2086 Rep Gücü:0 RD: Ettiği Teşekkür: 0 27 Mesajına 61 Kere Teşekkür Edlidi : | --->: Elaziğ Yemekleri-Yöresel Yemekler HARPUT KÖFTE MALZEMELER : 1 kg yağsız kıyma 1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan, et ölçüsünde ince bulgur, bir avuç yarma, 1 yumurta, salça, tuz, baharat, isteğe bağlı maydonoz ve reyhan. YAPILIŞI : - Bütün malzemeler büyük bir leğene konulur. -Et, soğan ve salça çiğköfte gibi yoğrulur.Daha sonra yavaş yavaş bulgur yoğrularak ete dahil edilir.Yoğrulurken bulgurun yumuşaması için ara sıra su serpilir. - Bulgur ve et dağılıncaya kadar yoğrulur - Fındıktan biraz büyük parçalar bölünür. - Başparmakla işaret parmağı arasında sıkıştırılarak tek tek tencereye dökülür. - Ayrıca bir tencerede kaynayan yağlı ve salçalı suya katılarak pişirilir. |
Tags |
elazig, elaziğ yemekleri, elaziğ yemekleri hazırlanışı, elaziğ yemekleri nasıl yapılır, elaziğ yemekleri tarifi, elaziğ yemekleri yapılışı, yemekler, yemekleriyoresel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Bilecik Yemekleri-Yöresel Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 3 | 10.09.16 00:51 |
Van Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 2 | 01.12.08 02:18 |
Niğde Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:45 |
Nevşehir Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:43 |
Muş Yemekleri-Yöresel Yemekler | ASYA | Yöresel Yemekler | 1 | 30.11.08 11:41 |