tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
Saklamanın püf noktaları
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
Yemek tarifleri,çorbalar,salatalar,tatlılar,pastalar,börekler,yöresel yemekler,mezeler,aperatifler...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Saklamanın püf noktaları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
912
LinkBack
Seçenekler
13.07.08, 10:27
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ÇisiL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 581
Konular: 477
Puan Grafiği
Rep Puanı:4934
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 1
58 Mesajına 390 Kere Teşekkür Edlidi
:
Saklamanın püf noktaları
Salamı keten ve veya pamuklu bir bezin içine koyarak serin bir yerde saklayabilirsiniz. Buzdolabında hem kurur, hemde tadını kaybeder.
Evde fazla miktarda domates varsa onları serin, karanlık ve rutubetsiz bir yerde on gün kadar saklayabilirsiniz. Onları ancak kullanacağınız zaman yıkayın.
Şişeye koyduğunuz salçanın bozulmamasını sağlamak için şişenin ağzını kapatmadan önce, mantarları zeytinyağına batırın. Böylelikle, şişenin içine havanın girmesine engel olmuş olursunuz.
Dereotu ve maydanozu taptaze saklamak istiyorsanız önce yıkayın ve güzelce süzün. Kuruduktan sonra plastik bir kap içene koyup buzdolabına kaldırın. İhtiyacınız oldukça kullanın. Unutmayın, yıkadıktan sonra iyice kurumaları şart, aksi halde dolapta çürüyübilirler.
Muzu dolabınızda saklarsanız çok kısa bir süre sonra kararıp bozulduğunu görürsünüz. Çünkü muz 12q altındaki ısıda kararmaya başlıyor. En ideali, oda ısısında tutmak ve fazla bekletmeden tüketmek.
Sarmısakları soyduktan sonra tuzla birlikte mutfak robotunda kıyın. Az miktarda su ekleyerek bir kavanoza koyun. Bu karışımı 4 hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
Kırmızı lahanayı incecik doğradıktan sonra tuzla oğun ve ağzı sıkı kapanan bir kaba koyup üzerine sirke ekleyin. Salatalarda kullanmak üzere bir hafta kadar buzdolabında tazeliklerini koruduğunu unutmayın.
Maydanoz, dereotu ve naneyi havasını aldığınız poşetlerde taze olarak saklayabilirsiniz.
Domatesleri rendeledikten sonra buz kalıplarına koyarak dondurun. Böylece kulanıma hazır domates tabletleri elde edin. Gerekirse kalıptan çıkarıp poşetlere koyun ve isterseniz derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Pişirme süresi uzun olan nohut ve kuru fasulyeyi haşlayarak buzluk veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Tags
noktalari
,
puf
,
saklamanin
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Güzelliğin Püf Noktaları!
ASYA
Güzellik-Bakım-Makyaj
0
05.10.09
08:20
Saç Boyamanın Püf Noktaları
Başak
Güzellik-Bakım-Makyaj
0
18.10.08
22:14
Saç Uzatmanın Püf Noktaları
Burçak
Güzellik-Bakım-Makyaj
0
01.08.08
07:30
Diş Fırçalamanın Püf Noktaları
SERDEM
Sağlık Kütüphanesi
0
15.03.08
14:49
Püf noktaları
tualim
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
0
25.02.08
08:44
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
10:37
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread