tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) Yemek tarifleri,çorbalar,salatalar,tatlılar,pastalar,börekler,yöresel yemekler,mezeler,aperatifler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Besinleri saklama yöntemleri ve koşulları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2258

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.07.08, 10:23   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 581
Konular: 477
Puan Grafiği
Rep Puanı:4934
Rep Gücü:0
RD:ÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 1
58 Mesajına 390 Kere Teşekkür Edlidi
:
Wink Besinleri saklama yöntemleri ve koşulları

Besinleri saklama yöntemleri ve koşullarıHepimizin buzdolabında bir önceki öğünden artmış bir tabak yemek olur. Peki bu yemekleri bakteri deposu olmalarını önlemek için nasıl saklamanız gerektiğini biliyor musunuz? Salmonel, listerya. Bu bakterilerin besinlerde normalden fazla olmaları ağır besin zehirlenmelerine yol açabilir. Oysa sadece basit birkaç hijyen ve saklama kurallarına uyarak bu tehlikeyi ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Meyva ve pişmemiş sebzeleri ayrı bölmelere koyun. Böylece biri bozulmaya başladığında diğerlerinin de bozulmalarını engellemiş olursunuz.
  • Pişmiş yemekleri kapalı kaplarda saklayın ve sürekli yemeğin tamamını ısıtarak bozulmalarına neden olmak yerine yiyeceğiniz kadarını ayırarak ayrı kapta ısıtın.
  • Sıcak yemekleri soğumadan buzdolabına koymayın. Çözdüğünüz besini bir kez daha dondurmayın. Pişmiş sossuz etleri ise muhakkak buzlukta saklayın.
Saklama yöntemleri...
  • Bakterilerin çoğalarak besini bozmalarını ve diğer besinlere de bulaşmalarını önleyebilmek için kalan yemekleri kapalı tutun.
  • Balık ve et ürünlerini saklayabilmek, tatlarını ve tazeliklerini koruyabilmek için alüminyum folyo kullanın.
  • Yağlı ve sosis, salam, peynir gibi hafif yaş besinleri yağlı kağıtlara sararak saklayın.
  • Kurumalarını ve kokularının kaybolmalarını önlemek için artan yemeklerin üzerini strech filmle örtün.
  • Besinleri daha uzun süre (bir seneye kadar) saklamak için buzdolabı kaplarını kullanın.
Yemek artıklarını değerlendirmek için pratik öneriler:
  • Buzdolabınızda tek tek kalmış sebzeler varsa, bunları bir arada pişirerek sebze çorbası yapabilirisiniz. Bunun için havuç, soğan, pırasa, ıspanak, kereviz, brokoli vb. sebzeyi tencerede haşlayın. İsteğe göre kemik suyu ekleyebilirsiniz.
  • Kalan midyeleri bir buz kabına koyup buzlukta dondurun. Yemeklerinize küçük parçalar halinde atıp hoş bir koku verebilirsiniz.
  • Artmış biftekler, bolonez sos yapmak için harika bir malzemedir. Ya da bu biftekleri, küçük parçalar halinde doğrayıp taskebabı da yapabilirsiniz.
  • Çürük ya da yumuşamış domateslerin sağlam parçalarını fırında 5 saat süreyle 60øde pişirin veya güneşte kurutun. Sonra bu parçaları zeytinyağı, tuz, karabiber, dövülmüş sarmısak ile karıştırarak kavanoza koyun. İşte size yemeğinize bambaşka bir lezzet katacak bir sos.
  • Bayatlamış peksimet, kızarmış ekmek ve tuzlu bisküvi parçalarını havanda dövün. Bu malzemeyi köfte ya da etlerde galeta unu olarak kullanabilirsiniz.
  • Yumurta sarılarını omlet yaparak veya et, balık dilimlerinin üzerine sürerek değerlendirebilirsiniz.
  • Peynirin kuruyan kısımlarını pişirdiğiniz yemeğin üzerine koyun ve bir süre fırında bekleterek servis yapın. Fırında eriyen peynir yemeğin tadıyla karışarak hoş bir lezzet oluşturacaktır.
ÇisiL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
besinleri, kosullari, saklama, ve, yontemleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Saklama Kabı İcadı - Saklama Kabının İcadı - Saklama Kabının Bulunuşu İpek İcatlar ve Buluşlar 0 18.07.11 01:21
Facebook Fotoğraf Gizleme - Face Foto Saklama Okyanus Network ve İnternet 0 01.04.11 02:59
Saç Tırnak ve Cilt Problemlerinin En Doğal Besinleri ASYA Güzellik-Bakım-Makyaj 1 15.05.10 17:56
Kaş Alma Yöntemleri ASYA Güzellik-Bakım-Makyaj 0 07.11.09 03:53
Görme Özürlü Öğrenciler İçin Özel Eğitim Okullarına Başvuru ve Kayıt Koşulları Okyanus Engellilerde Eğitim 0 28.03.08 13:13


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:54 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2