tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
Besinleri saklama yöntemleri ve koşulları
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
Yemek tarifleri,çorbalar,salatalar,tatlılar,pastalar,börekler,yöresel yemekler,mezeler,aperatifler...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Besinleri saklama yöntemleri ve koşulları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
2258
LinkBack
Seçenekler
13.07.08, 10:23
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ÇisiL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 581
Konular: 477
Puan Grafiği
Rep Puanı:4934
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 1
58 Mesajına 390 Kere Teşekkür Edlidi
:
Besinleri saklama yöntemleri ve koşulları
Besinleri saklama yöntemleri ve koşullarıHepimizin buzdolabında bir önceki öğünden artmış bir tabak yemek olur. Peki bu yemekleri bakteri deposu olmalarını önlemek için nasıl saklamanız gerektiğini biliyor musunuz? Salmonel, listerya. Bu bakterilerin besinlerde normalden fazla olmaları ağır besin zehirlenmelerine yol açabilir. Oysa sadece basit birkaç hijyen ve saklama kurallarına uyarak bu tehlikeyi ortadan kaldırabilirsiniz.
Meyva ve pişmemiş sebzeleri ayrı bölmelere koyun. Böylece biri bozulmaya başladığında diğerlerinin de bozulmalarını engellemiş olursunuz.
Pişmiş yemekleri kapalı kaplarda saklayın ve sürekli yemeğin tamamını ısıtarak bozulmalarına neden olmak yerine yiyeceğiniz kadarını ayırarak ayrı kapta ısıtın.
Sıcak yemekleri soğumadan buzdolabına koymayın. Çözdüğünüz besini bir kez daha dondurmayın. Pişmiş sossuz etleri ise muhakkak buzlukta saklayın.
Saklama yöntemleri...
Bakterilerin çoğalarak besini bozmalarını ve diğer besinlere de bulaşmalarını önleyebilmek için kalan yemekleri kapalı tutun.
Balık ve et ürünlerini saklayabilmek, tatlarını ve tazeliklerini koruyabilmek için alüminyum folyo kullanın.
Yağlı ve sosis, salam, peynir gibi hafif yaş besinleri yağlı kağıtlara sararak saklayın.
Kurumalarını ve kokularının kaybolmalarını önlemek için artan yemeklerin üzerini strech filmle örtün.
Besinleri daha uzun süre (bir seneye kadar) saklamak için buzdolabı kaplarını kullanın.
Yemek artıklarını değerlendirmek için pratik öneriler:
Buzdolabınızda tek tek kalmış sebzeler varsa, bunları bir arada pişirerek sebze çorbası yapabilirisiniz. Bunun için havuç, soğan, pırasa, ıspanak, kereviz, brokoli
vb
. sebzeyi tencerede haşlayın. İsteğe göre kemik suyu ekleyebilirsiniz.
Kalan midyeleri bir buz kabına koyup buzlukta dondurun. Yemeklerinize küçük parçalar halinde atıp hoş bir koku verebilirsiniz.
Artmış biftekler, bolonez sos yapmak için harika bir malzemedir. Ya da bu biftekleri, küçük parçalar halinde doğrayıp taskebabı da yapabilirsiniz.
Çürük ya da yumuşamış domateslerin sağlam parçalarını fırında 5 saat süreyle 60øde pişirin veya güneşte kurutun. Sonra bu parçaları zeytinyağı, tuz, karabiber, dövülmüş sarmısak ile karıştırarak kavanoza koyun. İşte size yemeğinize bambaşka bir lezzet katacak bir sos.
Bayatlamış peksimet, kızarmış ekmek ve tuzlu bisküvi parçalarını havanda dövün. Bu malzemeyi köfte ya da etlerde galeta unu olarak kullanabilirsiniz.
Yumurta sarılarını omlet yaparak veya et, balık dilimlerinin üzerine sürerek değerlendirebilirsiniz.
Peynirin kuruyan kısımlarını pişirdiğiniz yemeğin üzerine koyun ve bir süre fırında bekleterek servis yapın. Fırında eriyen peynir yemeğin tadıyla karışarak hoş bir lezzet oluşturacaktır.
Tags
besinleri
,
kosullari
,
saklama
,
ve
,
yontemleri
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Saklama Kabı İcadı - Saklama Kabının İcadı - Saklama Kabının Bulunuşu
İpek
İcatlar ve Buluşlar
0
18.07.11
01:21
Facebook Fotoğraf Gizleme - Face Foto Saklama
Okyanus
Network ve İnternet
0
01.04.11
02:59
Saç Tırnak ve Cilt Problemlerinin En Doğal Besinleri
ASYA
Güzellik-Bakım-Makyaj
1
15.05.10
17:56
Kaş Alma Yöntemleri
ASYA
Güzellik-Bakım-Makyaj
0
07.11.09
03:53
Görme Özürlü Öğrenciler İçin Özel Eğitim Okullarına Başvuru ve Kayıt Koşulları
Okyanus
Engellilerde Eğitim
0
28.03.08
13:13
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
13:54
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread