tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
Yemek Masası Hazırlama ve Görgü Kuralları
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
Yemek tarifleri,çorbalar,salatalar,tatlılar,pastalar,börekler,yöresel yemekler,mezeler,aperatifler...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yemek Masası Hazırlama ve Görgü Kuralları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
4272
LinkBack
Seçenekler
01.08.09, 07:06
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Yemek Masası Hazırlama ve Görgü Kuralları
Güzel Bir Masa Hazırlamak İçin
1- Yemek listesini hazırlarken konuklarınızın yaşlarını, yaşadıkları yeri, sağlık durumlarını ve hatta cinsiyetlerini bile düşünün.
2- Yemek listesinde mümkün olduğunca hazmı güç yemekleri kullanmayın.
3- Bir yemek listesinde iki salçalı ya da birbirine benzeyen iki yemek ve birbirine benzeyen isimler bulunmamalı.
4- Bir kral sofrası ile aile sofrası arasındaki fark yemek takımlarının lüks oluşudur. Ancak yemek kuralları aynıdır.
5- Sofraya üç takımdan fazla bıçak, çatal koymayın. Ancak bardaklar dört adet olabilir.
6- Misafir olan sofrada her yemek kendi takımıyla yenmelidir ve her yemekte çatal, bıçak ve tabak değişmelidir.
7- Soğuk yemek soğuk tabakta, sıcak yemek ısıtılmış tabakta verilmelidir.
8- Çatalları kullanış sırasına göre, sivri tarafı havaya kalkık olarak ve tabağın soluna yerleştirilir. Sadece tatlı çatalı tabağın önüne sapı solda kalacak şekilde yerleştirilir.
9- Bıçaklar keskin tarafı tabağa dönük olarak, tabağın sağına yerleştirilirler. Sadece tatlı bıçağı tabağın önüne, sapı sağda kalacak şekilde ve ekmek bıçağı da ekmek tabağının üzerinde sağ kenarında kullanılır.
10- Bardaklar her zaman sağda dururlar.
11- Kaşıklar oyuk kısmı havaya bakar şekilde ve tabağın sağında, bıçağın sağına yerleştirilir. Tatlı kaşığı kullanılacaksa tatlı bıçağı kaldırılır, yerine tatlı kaşığı koyulur.
12- Çiçekler, şamdan
vb
. misafirlerin birbirlerini görmelerini engelleyecek şekilde konmamalıdır.
13- Tuzluk ve biberlik, tatlı çatal ve bıçağının arkasında, masanın ortasına yakın konur.
14- Hardal, ketçap, mayonez önceden sofraya konmaz. Eğer bunların kullanılacakları yemek varsa o yemekle beraber sofraya getirilir.
15- Elle yenmesi icap eden yemeklerde el tası ilave edilmelidir. İçinde yarısına kadar ılık su ve bir dilim limon olmalıdır. Sol tarafta çatalın önüne koyulur.
16- Meyve için el tası ilave edilecekse içindeki su soğuk olmalı ve yine bir dilim limon koyulmalıdır. Mümkünse içine 3-4 gül, karanfil
vb
. yaprağı konur.
17- El tası verilmeyecekse, özellikle elle yenen yemeklerden sonra hafif sabunlu ve kokulu el bezi verilmelidir.
18- Bazı yemeklerin yenmeyen kısımları, kemikler ve kılçıklar için yemek tabağının sol önüne bir kemik tabağı konmalıdır.
19- İki kişinin omuzunun arasındaki boşluk hedef alınır şekilde sofrada her iki kişiye bir sigara tablası konur.
20- Yemek masası için en uygun çiçek şekli basık çiçek şeklidir. Onur konuklarının önüne masanın ortasına doğru konmalıdır.
21- Davetlilerin rahatça yemek yiyebilmeleri için her kişiye 60 cm yer olmalıdır.
22- Peçeteler sofraya mümkün olduğunca sade şekilde konur. Şekilli katlamalar doğru değildir.
23- Evin hanımı yemek servisini, evin beyi içki servisini yapmalıdır.
24- Kirli takımlar sağdan alınır ve yerine temizleri yine sağdan sofraya koyulur. Bunların içinden sadece el tası, ekmek ve salata tabağı soldan alınır ve soldan koyulur.
25- Yemekten önce içki servisini yapılır.
26- Yemeğe çorba ile başlanacaksa içki servisi yapmayınız. Çorba bittikten sonra içki servisine başlayabilirsiniz.
27- Garnitürler ve soslar ayrı servis edildiği için soldan verilmelidir.
28- Önce hafif şaraplar, sonra kuvvetli şaraplar verilmelidir.
29- Sofrada hastalık sebebiyle ya da özel sebeplerle içki almayan konuklar için alkolsuz içki ve meyve suyu bulundurulmalıdır.
30- Sofrada hastalık sebebiyle, özel sebeplerle ya da inanç sebepleriyle her şeyi yiyemeyen konukları zor durumda bırakmayan yemekler olmalıdır.
31- Kalabalık ziyafet sofrasında elle yenen yemekler verilmez.
32- Ziyafet sofrasında yenmesi güç yemekler ya da sarımsaklı yemekler verilmez.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
gorgu
,
güzel bir masa hazırlamak için
,
hazirlama
,
kurallari
,
masasi
,
ve
,
yemek
,
yemek masası düzeni
,
yemek masası hazırlama
,
yemek masası hazırlama kuralları
,
yemek masası hazırlama ve görgü kuralları
,
yemek masası nasıl olmalı
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Bilardo ve Yemek Masası İkisi Bir Arada
ASYA
Dekorasyon
0
04.02.13
03:55
Rüyada Yemek Yemek Görmek - Rüyada Yemek Yemek Görmek Açıklaması ve Yorumu - Yemek Ye
Tarot
T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
29.07.12
20:35
Yemek Masası Modelleri - 2012 Yemek Masası Modelleri
ASYA
Dekorasyon
0
13.02.12
19:00
Yılbaşı Masası Hazırlama - Yılbaşı Masası Düzenleme
Başak
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
0
03.12.11
21:55
Yılbaşı Sofrası Hazırlanışı-Yeni Yıl Gecesi Yemek Masası Düzeni
ASYA
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
0
07.12.09
19:35
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
11:16
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread