|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) Yemek tarifleri,çorbalar,salatalar,tatlılar,pastalar,börekler,yöresel yemekler,mezeler,aperatifler... |
| LinkBack | Seçenekler |
04.09.08, 11:21 | #2 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar) SÜTLÜ BAYAT EKMEK TATLISI >1.5 bayat ekmeğin içi derin bir kaba ufalanır. > >Üzerine 1.5 su bardağı süt gezdirip karıştırılır. > >Yarım saat bekletildikten sonra ekmek içleri el ile sıkılıp süt süzülür. >Buna eritilmiş üç çorba kaşığı margarin, üç yumurta ve bir çorba kaşığı toz >şeker eklenip karıştırılır. > >Yüksek kenarlı bir tepsi yağlanır. > >Hazırlanan karışım tepsiye 1.5 cm. kalınlığında olacak şekilde dökülür. > >180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. > >Şişip kabaracak olursa, bıçak ile birkaç yerinden delinir. > >Tatlı fırında pişerken, bir tencerede bir su bardağı toz şeker, aynı >miktarda su ve bir tatlı kaşığı limon suyu kaynatılır. > >Fırından çıkarılan tepsi üzerine gezdirilerek dökülür. > >Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimlenir. > >Hindistancevizi veya iri kıyılmış ceviz ile süslenerek servise çıkarılır. |
04.09.08, 11:22 | #3 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar) EKMEK HELVASI >Bir tencerede üç su bardağı dolduracak kadar ufalanmış ekmek içi, yarım su >bardağı erimiş margarin veya tereyağında sürekli karıştırılarak, hafif bir >esmerlik alana kadar kavrulur. > >Ayrı bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı süt >kaynatılıp ılıtılır. Vanilya eklenir. >Ilık süt şerbeti, ekmekli malzemeye katılır. > >Tencere kapağı kapalı olarak 15 dakika beklenir. > >Tane tane olan helva, servis tabağına alınıp çekilmiş antep fıstığı >ile süslenir. |
04.09.08, 11:22 | #4 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar) VİŞNELİ EKMEK TATLISI >Bayat ekmekten 2 cm. kalınlığında dilimler kesilir. > >Kabuklar düzgünce kesilerek çıkarılır. > >Daha sonra dilimler ortadan kesilerek iki parçaya ayrılır. > >Fırın tepsisine dizilir. > >Orta ısıda hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. > >1 kg. toz şeker, beş su bardağı su, bir tencerede kaynatılıp şurup yapılır. > >Çekirdekleri çıkarılmış 1 kg. vişne, şuruba katılır; 1-2 taşım kaynatılır. > >Vişne taneleri bir tabağa alınır. > >Ateşten alınan vişne şurubu, soğumadan, kızartılmış ekmek dilimlerinin >üzerine kepçe ile gezdirilir. >Sonra tepsi ağır ateşte tutularak, içindeki şurup, koyulaşana kadar >kaynatılır. > >Ara sıra tepsi hafifçe sallanarak, ekmeklerin dibe yapışmaması ve >şurubu iyice içmesi sağlanır. > >Şurup koyulaşınca, tepsi ateşten alınıp soğutulur. > >Ekmek dilimleri tabaklara yerleştirilir. > >Üzerine krema veya kaymak koyulur. > >Bunun üzerine de vişne taneleri yerleştirilir. |
04.09.08, 11:22 | #5 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar) ÜZÜMLÜ EKMEK TATLISI >1 büyük salkım siyah üzüm ayıklanıp yıkanır. > >Taneleri ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri çıkartılır. > >Yarım bayat ekmek, küp şeklinde doğranarak üzümler ile karıştırılır. > >Hazırlanan karışım, yağlanmış kalıba dökülür. > >Bir kahve fincanı elenmiş un bir kâseye konulur. > >Üzerine yarım su bardağı toz şeker, bir çimdik tuz, çırpılmış üç adet >yumurta ve 1.5 su bardağı süt eklenir. >Bu karışım da tahta bir kaşık ile karıştırılıp kalıba dökülür. > >Kalıba dökülmüş tüm karışım, 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika >pişirilir. >Fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır. > >Üzerine pudra şekeri döküldükten sonra dilimlenerek servise çıkarılır. |
04.09.08, 11:23 | #6 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar) İNCİR VE BALLI EKMEK TURTASI >Bir adet bayat ekmek bir kâseye ufalandıktan sonra 2.5 su bardağı süt ile >ıslatılır. > >20 dakika kadar bekletilerek yumuşatılır. > >Sekiz adet kuru incir suda bekletilerek yumuşatılır. > >Yumuşadıktan sonra suyu süzülen incirlerin her biri 5-6 dilim halinde >kesilir. > >İki kaşık tereyağı tavada eritilir. > >Dört yumurta çırpılarak, eritilmiş iki kaşık tereyağı, üç çorba kaşığı >bal ve sütlü ekmek ile mikserde karıştırılır. >Daha sonra incir dilimleri bu karışıma eklenir. > >18x20 cm. ebadında bir fırın kabına yağlı kağıt döşenir. > >Kağıdın üzeri 1 tereyağı ile yağlanır. > >Elde edilen karışım kaba dökülür. > >180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir. > >Krem şanti veya kaymak eşliğinde servise çıkarılır. |
04.09.08, 11:24 | #7 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar) EKMEKLİ PUDİNG >Bir kapta üç su bardağı süt, üç yumurta, ¾ su bardağı bal, yarım limonun >suyu, >dört çorba kaşığı keçi boynuzu tozu, bir tatlı kaşığı tarçın ve bir >çay kaşığı tuz karıştırılır. > >İçine, 4 su bardağı dolduracak kadar, iyice ufalanmış bayat ekmek, 1.5 >su bardağı rendelenmiş elma, yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi >eklenip karıştırılır. > >Tüm karışım, yağlanmış bir kalıba koyulup 175 derecede ısıtılmış >fırında 35 dakika kadar pişirilir. > >Bu ölçü, 6 kişiye yeter. > >Not: Ekmekli puding sıcak veya soğuk yenilebilir. > >Sade olarak veya krem şanti, dondurma, elma sosu gibi ekler ile de >servise çıkarılabilir. |
04.09.08, 11:25 | #8 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar) EKMEKLİ KREP >Dört dilim bayat ekmek ufalanır. > >Üzerine 1.5 su bardağı süt dökülerek ıslatılır. > >Dört yumurta, 2.5 çay bardağı un ve dört çorba kaşığı bal, ufalanmış >sütlü ekmeğe eklenip iyice karıştırılır. > >Fındık büyüklüğünde tereyağı tavada kızdırılır. > >Hazırlanan karışımdan bir miktar tavaya dökülür. > >Tava sallanarak hamurun yayılması sağlanır. >Krepin her iki tarafı da pişirilir. > >Hamur bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır. > >Not : Kreplerin üzerine fıstık ezmesi de sürülebilir. > >Ekmekli krep, komposto ile birlikte iyi gider. |
04.09.08, 11:25 | #9 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar) BADEMLİ EKMEK DİLİMLERİ >Bir kutu krema ve iki yumurta çırpılıp karıştırılır. > >Bayat ekmek dilimleri krema ve yumurta karışımına batırılarak >ıslatılır. Islatılmış ekmeklerin iki tarafı da, kızdırılmış >tereyağında kızartılır. >Kızarmış ekmeklerin üzerine bal sürülür. > >Servis tabağına dizilen ballı ekmeklerin üzerine kıyılmış badem serpilir. |
04.09.08, 11:25 | #10 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları(Tatlılar) ÇİKOLATALI VE EKMEKLİ KEK >Üç su bardağı dolduracak kadar ufalanmış ekmek içi, iki su bardağı ılık >sütte >yumuşaması için biraz bekletilir. > >Yarım su bardağı badem iri iri doğranır. > >Yarım su bardağı kuru üzüm de, yumuşaması için suya koyulup bekletilir. > >Bir adet küçük çikolata ince ince kıyılır. > >Ekmekli süt mikserden geçirilir. > >İki kahve fincanı toz şeker, üç çorba kaşığı kakao, iki adet çırpılmış >yumurta, doğranmış badem, kıyılmış çikolata ve sıkılıp suyu süzülmüş >kuru üzüm eklenerek iyice karıştırılır. > >20x15 cm. ebadında bir fırın kalıbına yağlı kağıt döşenir. > >Üzeri erimiş tereyağı ile yağlanır. > >Hazırlanan karışım kalıba konularak 180 derece ısıtılmış fırına verilir. > >50 dakika pişirildikten sonra kek fırından çıkarılır. > >Üzerine pudra şekeri serpilir. > >Ilıyınca, kareler halinde kesilerek servise çıkarılır. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
Tags |
bayat, degerlendirmenin, ekmekleri, yollaritatlilar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Rüyada Sütlü Tatlılar Görmek - Rüyada Sütlü Tatlılar Görmek Açıklaması ve Yorumu | Tarot | N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri | 0 | 11.12.12 16:45 |
Rüyada Tatlılar Görmek - Rüyada Tatlılar Açıklaması ve Yorumu - Tatlılar Rüya Tabiri | Tarot | T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri | 0 | 23.08.12 01:57 |
Bayat Kaymakamlığı Adresi ve Telefonu - Afyon Bayat Kaymakamlığı İletişim Adres ve Te | Tolga | Afyon | 0 | 25.01.12 19:41 |
Tatlılar-Kekler İNDEX | tualim | Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler | 0 | 24.05.09 19:09 |
Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları | ASYA | Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) | 19 | 04.09.08 11:19 |