Html dosya yapısı Bir html belgesi dosya olarak harddiske veya başka bir depolama birimine kayıt edilirken htm veya html uzantılı olarak kayıt edilir. Bunun anlamı hazırladığınız html belgesini kayıt ederken isim.html veya isim.html olarak kayıt etmeniz gerektiğidir.
Sadece isim olarak kayıt ederseiniz bu özellikle windows ortamında isim.txt olarak kayıt edilecek ve bir html dosyası yerine düxyazı dosyası olacaktır.
Html belgelerinin kayıt ederken verceğiniz isimlerde Türkçe karakter kullanmayın. Böyle bir durumda eğer Türkçe windows kullanıyorsanız deneme yaparken herhangi bir sorun çıkmaz. Fakat server üzerinde problemlere sebep olacaktır.
Html dosyalarını isimlendirken büyük/küçük harfleri ( ingiliz alfabesine göre ), alt çizgi ( _ ) , tire ( - ), ve rakamları kullanabilirsiniz. Açıklama bölümleri
Bir html belgesi hazırlarken belli bölümlerin ne işe yaradığını belirtmek için bazı notları belge içerisine ekleyebiliriz. Ekleyeceğimiz bu notlar browser ekranında görünmeyecektir. Sadece sayfa kodlarını incelerken görülür.
Html belgesi içerisine <!-- ve --> tagları içerisine yerleştiriyoruz. Mesela :
HTML-Kodu: <!-- bu bölüm bir açıklama satırıdır.browser ekranında görüntülenmez ve sadece sayfanınkodlarını incelerken görebilirsiniz. --> --------------Tualimforum İmzam-------------- Boşverdim |