Karnabahar Turşusu Karnabahar Turşusu Malzemeler 1 adet karnabahar 1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı) 1/2 çay bardağı sirke 1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu 1 baş sarımsak 4 adet havuç 2-3 yaprak mor lahana 1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak ) suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak. Yapılışı Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır. Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur .
Konu Eylül tarafından (08.01.16 Saat 17:33 ) değiştirilmiştir..
|