tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Turşular
Osmanlı Mutfağında Turşu
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Turşular
Turşu çeşitleri ve turşu yapılış tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Osmanlı Mutfağında Turşu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1719
LinkBack
Seçenekler
26.01.09, 07:52
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Osmanlı Mutfağında Turşu
Osmanlı Mutfağında TURŞU
Kültür Bakanlığının hazırladığı siteden alınan bilgiler doğrultusunda bu bilgilere ulaşılmıştır.
Türklerin Anadolu'ya gelişi ile birlikte mutfak anlayışlarında önemli değişiklikler olduğu bir çok uzman tarafından kabul edilmekte. Bazı kaynaklarda Türklerin Orta Asya'da birkaç çeşit sebze ile yetindiği belirtilirken, yeni yurt Anadolu özellikle bu açıdan son derece zengindir. Klasik bir menü olarak pilav, yahni ve ekmeklerden oluşan bir sofra kurulur, hatırlı konuklar olduğunda da sofra zerde ve turşu ile zenginleştirilirdi.
Osmanlı İmparatorluğu'nun yeme-içme açısından belli bir olgunluğu kazanması, İstanbul'un fethi ile başlar. Özellikle İmparatorluk zamanında turşu sofraların vazgeçilmez lezzeti olur. Kilerlerde turşu küpleri mevcuttur. Hatta bu işler için özellikle tutulan mutfak personeli bile vardır. Turşu padişah sofralarından yerel halkın sofralarına kadar her daim yemekleri süsler.
Geleneksel Türk mutfağında yapılan yemek çeşitleri ilk kez 1844 yılında Mehmet Kamil tarafından Melceü't-tabbâhin adıyla basılan yemek kitabında bir arada görülmektedir. Sayfa kenarlarında turşu, salata ve tarator tarifleri yer almaktadır.
Diğer bir yemek kitabı da XVIII. Yüzyılda M.Nejat Sefercioğlu tarafından hazırlanmış "Yemek Risalesi" dir. Türk mutfağında yapılan pek çok yemek tarifi yanında tatlı, turşu çeşitleri de verilmiştir.
Türkiye'de turşunun ilk defa nerede ve nasıl yapıldığı pek fazla bilinmemesine rağmen, daha çok bizlere özgü olan bu lezzetin geçmişten beri sofralarımızı süslediği malumdur.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Konu ASYA tarafından (26.01.09 Saat
08:39
) değiştirilmiştir..
Tags
mutfaginda
,
osmanli
,
osmanlı mutfağında turşu
,
osmanlı mutfağında turşu tarifleri
,
osmanlı mutfağında turşular
,
tursu
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Osmanlı Şerbeti - Osmanlı Şerbeti Tarifi - Osmanlı Şerbeti Yapılışı
Başak
İçecekler
0
14.07.13
19:20
Rüyada Turşu Görmek - Rüyada Turşu Görmek Açıklaması ve Yorumu - Turşu Rüya Tabiri
Tarot
T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
15.08.12
22:30
Osmanlı Motifleri - Türk-Osmanlı Motif Resimleri
Başak
Fotograflar Resimler Animasyonlar
1
31.03.12
22:39
Turşu Kavurması
Tanem
Turşular
0
22.05.10
22:25
Karışık Turşu
FORUMCU
Turşular
0
03.11.08
10:44
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
14:39
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread