Kelek Turşusu Hazırlanışı  Kelek Turşusu Hazırlanışı Malzemeler:  Kelek, sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker Kelek Turşusu Hazırlanışı Küçük boy kelekleri ortadan ikiye bölüp, iyice yıkayın. Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin. İnce tuzla bolca tuzlayıp ağızları aşağı gelecek şekilde 4-5 saat bekletin. Sonra tuzun fazlasını yıkayın.  Kelekleri turşu kabına yerleştirirken aralarına sarımsak, sivri biber, maydanoz, dilimlenmiş limon ve bir miktar toz şeker ilave edin. Keleklerin üz erini tamamen örtecek şekilde, %10 tuzlu salamura koyun. İsterseniz, salamuraya %10 oranında sirke karıştırın. 18~20°C~de e kşimeye bırakın ve üzerinde beyaz maya zarı oluşursa, temizleyin. --------------Tualimforum İmzam--------------
Konu ASYA tarafından (26.01.09 Saat 08:43 ) değiştirilmiştir..
|