Pezik (Pazı) Kökü Turşusu (Giresun) Pezik (Pazı) Kökü Turşusu (Giresun) Malzemeler: 1 kg. pezik kökü 1 kg. kırmızı pancar 4 su bardağı üzüm sirkesi 2 adet sarımsak 3 yemek kaşığı toz şeker 6 yemek kaşığı tuz 6 adet acı biber su. Hazırlanışı: Pezik ve kırmızı pancarlar yıkanıp bir tencereye alınır, üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlanır, süzgece alınır, suyu süzülür ve peziklerin kabukları temizlenir. Pezikler ortadan ikiye bölünerek kesilir ve pancarlarla birlikte kavanoza yerleştirilir. Diğer tarafta sarımsaklar ayıklanıp havanda dövülür. Biraz diri bırakılmalıdır. Sarımsak, tuz, biber ve şeker kavanoza konur üzerini örtecek kadar su eklenip ağzı sıkıca kapatılarak ışık almayan yerde saklanır. Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü --------------Tualimforum İmzam--------------
Konu ASYA tarafından (26.01.09 Saat 08:43 ) değiştirilmiştir..
|