|
Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Bugünki Mesajlar | Arama |
Turşular Turşu çeşitleri ve turşu yapılış tarifleri... |
| LinkBack | Seçenekler |
26.01.09, 07:21 | #2 (permalink) |
Moderator Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295 Rep Puanı:9435 Rep Gücü:117 RD: Ettiği Teşekkür: 118 480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi : | Turşu Yapımında Dikkat Edilecek Hususlar TURŞU YAPIMINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR: İyi bir turşu yapılabilmesi için, salamuradaki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir. Aksi halde,turşu ya yenemeyecek kadar tuzlu, ya da az tuzlu olur. Tuz oranının az olması ise, istenmeyen zararlı canlılann üremesine ve yumuşamaya neden olur. Turşu yapımında sebzeler, %4-5 tuzlu suda ekşimeye bırakılır. Sebzeler üzerine salamura döküldügünde, sebze ve salamura arasındaki tuz alışverişi nedeniyle, salamuranın tuz oranı azalır. Bunun için, hazırlanacak salamuranın, baslangıçtaki tuz oranı daha yüksek olmalıdır. Ya da, kontrol edilerek ekşilen tuz ilave edilebilir. salamura, turşusu kurulacak sebze üzerine döküldügü zaman, tuzun bir kısmı sebzenin içerisine girer. Böylece birkaç gün sonra tuz oranı %4’e düşer ve daha aşağı inmez. Salamura hazırlanırken; %8 tuzlu su yapmak için; 80 gr. tuz 1 litre suda eritilir. Eger bir litreden fazla salamura gerekli ise, suyun her litresi için 80 gr tuz hesaplanır. Eğer tuz tartılamıyorsa, o zaman %8 tuzlu su, pratik olarak şöyle yapılabilir: Suyun her litresi için 5 yemek kaşığı silme tuz hesap edilir. %10 tuzlu su hazırlamak için 100 gr (veya 6 yemek kaşığı) tuz 1 litre suda eritilir. Eğer istenirse, turşuya, salamuranın %10’u oranında sirke ilave edebilirsiniz. Sebze Seçerken; Turşu yapacağınız sebzeleri seçerken sert, taze, kabuklarının parlak görünümlü ve zedelenmemiş olmasına özen gösterin. Sebzeler ne kadar taze ve diri olursa turşunun dayanma süresi de o kadar artar. Mutlaka turşuluk tuz olarak iri kaya tuzunu kullanın. Çünkü rafine tuz turşunun kısa zamanda yumuşamasına neden olur. Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin. --------------Tualimforum İmzam-------------- |
Tags |
nasil, tursu, turşu hazırlanışı, turşu nasıl yapılır, turşu nasıl yapılır?, turşu tarifi, turşu tarifleri, turşu yapılışı, yapilir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
Silgi Neyden Yapılır? - Silgi Nasıl Siler? - Silginin Maddesi Nedir Neden Yapılır? | Başak | Genel Kültür | 1 | 30.05.19 17:54 |
Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır? Salon Çiçeklerinin Bakımı Nasıl Yapılır? | Sevda | Ev Bitkileri | 1 | 15.09.15 13:33 |
Çilekten Gül Nasıl Yapılır - Çilekten Gül Nasıl Yapılır Resimli Anlatım | ASYA | Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) | 0 | 23.09.13 17:24 |
Skypeye Kayıt Olma Nasıl Yapılır - Skype de Abone Olmak Nasıl Yapılır | Kartal | Network ve İnternet | 0 | 28.04.13 19:36 |
Rüyada Turşu Görmek - Rüyada Turşu Görmek Açıklaması ve Yorumu - Turşu Rüya Tabiri | Tarot | T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri | 0 | 15.08.12 22:30 |