Fasulye Turşusu Fasulye Turşusu
Malzemeler:
3 kg lık bir kavanoz
2 kg taze fasulye
4 adet yeşil sivribiber
4 diş sarımsak
1 su bardağı kaya tuzu
4 su bardağı su
1 çay bardağı sirke
Yapılışı:
1- 2 kg taze fasulyeyi yıkayıp, ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın.
2- Tencereden alıp, suyunu süzdükten sonra soğutun
3- 3 kg lık kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. Aralarına 1 adet sivribiber ve 1 diş sarımsak koyun. Tekrar fasulye yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin.
4- 4 su bardağı suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin. 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün.
5- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin. Daha sonra kavanozu açıp, turşuyu tüketebilirsiniz. |