Nilgün İleri
(d. 1959, Akşehir, Konya)
1959 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim - İş (Grafik) bölümü’nden mezun olan sanatçı, çeşitli okullarda 23 yıl Resim-İş öğretmeni olarak çalıştı. 2000 ile 2006 yılları arasında Cahit Koççoban, Turan Enginoğlu, Atanur Doğan Atölyelerinde akademik düzeyde suluboya çalışmalarına katıldı.
Serkan Adın ile baskı çalışmalarına başladı. Halen Mahmut Durmuş ile Resim – Heykel Müzesi’nde baskı çalışmalarına devam etmektedir. İzmir Suluboya Ressamları Derneği ve Atılım Grubu üyesidir.
Resimlerinde genellikle doğadan ve figürlerden çalışmalar yaparak, kendine özgü üslubuyla renkçi, lekeci, dışavurumcu bir kişilik sergilemektedir. Şimdiye kadar birçok karma ve kişisel sergiye katılmıştır. 2002 - 2004 yıllarında Çivril/Denizli’de ve Akşehir Nasrettin Hoca Festivalinde ve çeşitli illerde kişisel sergiler açmıştır.
KöSearch Engine Optimizationğlu, Konya - Akşehir, Denizli - Çivril, Ege Bölgesi evrelerini suluboya tekniğiyle çalışmaktadır. Sanatçı amacını, yıkılmaya yüz tutmuş tarihi ölümsüz kılmak, yöre kültürünü ve insanlarını tanıtmak, bir belge olarak geleceğe taşımak olarak belirtmektedir.
Son dönemlerde küresel ısınmanın doğaya verdiği zararı resimlerinde yansıtıyor. Sanatçının eserleri, çeşitli kültür merkezlerinin arşivlerine alındı.
Açtığı suluboya resimlerinin 11’i kişisel 38’i karma sergilerdir. Özgün baskı dalında da bir karma sergiye katılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açtığı bir yarışmada Düş adlı eseriyle derece almıştır.
Alıntı.