tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Tavuk Yemekleri
Bademli Piliç Kavurma - Bademli Piliç Kavurma Tarifi
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Tavuk Yemekleri
Tavuk yemekleri tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bademli Piliç Kavurma - Bademli Piliç Kavurma Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
1090
LinkBack
Seçenekler
09.02.12, 18:44
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Bademli Piliç Kavurma - Bademli Piliç Kavurma Tarifi
Bademli Piliç Kavurma - Bademli Piliç Kavurma Tarifi
Malzemeler
4 adet kemiksiz piliç but (badem büyüklüğünde doğranmış),
1 su bardağı kabuksuz badem,
1 su bardağı soya filizi,
Yarım su bardağı taze fasulye (jul yen doğranmış),
2 adet havuç (çok ince doğranmış),
Yarım su bardağı yeşil soğan (jul yen doğranmış),
Yarım çay bardağı soya sosu,
Yarım çay bardağı tavuk suyu,
4 silme çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı zeytinyağı.
Hazırlanışı
Zeytinyağının hepsi, 1 çorba kaşığı tereyağı ile birlikte bir wok’a (Çin tavası) veya teflon kavurma tavasına alınıp kızartılır. Bademler içine atılıp esmerleşene kadar kavrulur. Bademler kavrulduğunda piliç butları eklenir. 10 dakika kadar harlı ateşte karıştırarak kavrulur. Tavuk suyunun ve soya sosunun yarısı tavuklara eklenip sos mahiyetinde azıcık sıvı kalana kadar çektirilir. Ayrı bir teflon tavaya, kalan tereyağı atılıp eritilir. Hemen arkasından, sırası ile taze fasulye, havuç atılıp yine harlı ateşte diriliklerini kaybedene kadar sote edilir.
Ardından, yeşil soğan ve soya filizi eklenir. Bu arada yeşil soğan ve soya filizlerinin erimemelerine dikkat edilmelidir. Onun için karıştırılırken dikkat edilmeli, eğer yapılabiliyorsa, tava sallanarak kavurma yapılması gerekir. Sebzelerimizin sote işlemi bittiğinde, kalan tavuk suyu ve soya sosu eklenip, 3-4 dakika çektirilir. Sebzeler dört tabağın ortasına pay edilip, ortaları havuz gibi açılır. Bademli piliç kavurması, bu havuzlara pay edilir. Arzu edilirse, kavrulmuş file badem serpilerek servis yapılabilir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Tags
bademli
,
bademli piliç kavurma
,
bademli piliç kavurma malzemeleri
,
bademli piliç kavurma nasıl yapılır
,
bademli piliç kavurma tarifi
,
bademli piliç kavurma yapılışı
,
kavurma
,
pilic
,
sebzeli tavuk
,
tarifi
,
tavuk kavurma
,
tavuk yemeği
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Bademli Güllaç - Bademli Güllaç Tarifi - Bademli Güllaç Yapılışı
Okyanus
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
12.07.13
02:08
Ciğer Kavurma - Ciğer Kavurma Tarifi Resimli
ASYA
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
14.04.13
11:25
Rüyada Piliç Görmek - Rüyada Piliç Görmek Açıklaması ve Yorumu - Piliç Rüya Tabiri
Tarot
N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
01.01.13
23:55
Rüyada Kavurma Görmek - Rüyada Kavurma Görmek Açıklaması ve Yorumu - Kavurma Rüya Tab
Tarot
H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri
0
05.11.12
22:43
Çoban Kavurma Tarifi
AnGeL
Zeytinyağlı-Etli Yemekler
0
06.08.10
22:35
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
03:26
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread