Patlıcanlı Tavuk Patlıcanlı Tavuk Malzemeler 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş soğan
4 Adet tavuk fileto
Yarım limonun suyu
1 adet küp doğranmış
patlıcan
4 adet küp doğranmış
domates
2 su bardağı kırmızı şarap
1 demet maydanoz Yapilis Tarifi
Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın. 2 su bardağı rendelenmiş soğanı ekleyin. Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri ekleyin. Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ilave edin. Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin.
Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin. Servis tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın. |