Kiev Usulü Tavuk Kiev Usulü Tavuk Malzemeler 8 Adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çikarilip hafifçe yassiltilmis)
1/ 2 bardak tereyagi
1 yemek kasigi kiyilmis
maydanoz
1 adet dövülmüs
karanfil
1 yemek kasigi kiyilmis sarmisak
Biraz
tuz ve
karabiber
1/ 2 bardak un
2
yumurta ( çirpilmis)
Galeta unu
Kizartmak için yeteri kadar siviyag Yapilis Tarifi Tavuk gögüslerini yagli kagit arasinda döverek inceltin.
Tereyagini bir kasede karistirarak yumusatin. Kiyilmis maydanoz, karanfil, sarmisak, tuz ve karabiber katin ve sekiz esit kisma bölün.
Tavuk gögüslerinin içine resimde görüldügü gibi bu içten koyup rulo biçiminde sarin; buzdolabinda bekletin.
Tavuk sarmalarini önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayin. Varsa, derin kizartma kabinin süzgecine yerlestirip kizgin yaga sokarak ya da kizartma tavasinda kizartin. Kizartilan tavuklari kagit üzerine çikartin. Servis zamanina kadar sicak firinda bekletin. |