Bulgurlu Tavuk Bulgurlu Tavuk Malzemeler: * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 orta boy soğan ve birkaç arpacık soğan (ince doğranmış) * 10 tavuk pirzola (kemiklerinden ayrılmış) * 7-8 cherry domates veya 3-4 küçük boy domates (doğranmış) * 3 diş sarımsak * Yaklaşık 1 bardak kaynamış su veya tavuk suyu * Yarım tatlı kaşığı tuz * 1 bardak donmuş veya konserve bezelye * 1 adet dilimlenmiş limon * Dörtte bir limon kabuğu rendesi * 1 su bardağı bulgur Hazırlanması: * Yağı ve tavukları tavaya alın. Her iki tarafını da iyice pişirin. Pişince tavukları tavadan bir tabağa alın. Aynı tavadaki yağ ile soğanları kavurun. * Domates, sarımsak ve limon kabuğunu tavaya ekleyin. 2-3 dakika pişirin. * Tavukları tekrar tavaya alın. Biraz daha pişirip bulgurları ekleyin. Üzerini bir miktar geçecek kadar kaynamış suyu ve tuzu ilave edin. * Tavanın kapağını kapatıp bulgurların suyu çekmesini sağlayın. Çekince bezelyeleri ekleyin. Limon dilimleri eşliğinde servis yapın.
Konu AnGeL tarafından (16.02.11 Saat 05:36 ) değiştirilmiştir..
|