tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Tavuk Yemekleri
Soslu Tavuk Kızartma
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Tavuk Yemekleri
Tavuk yemekleri tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Soslu Tavuk Kızartma
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
2384
LinkBack
Seçenekler
13.12.10, 20:54
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Soslu Tavuk Kızartma
Soslu Tavuk Kızartma
Malzemeler
- 300 gram tavuk (kuşbaşı doğranmış)
- İki yemek kaşığı soya sosu
- İki yemek kaşığı süt
- Bir yumurta
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 çay kaşığı zencefil
- Bir tutam tuz
- Bir diş sarmısak
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Sarmısakları havanda dövün. Dövülmüş sarmısak,
Soya sosu, zencefil ve tuzu karıştırın.
Bu karışımı tavukların üzerine döküp, harmanlayın.
Bir yumurtayı ayrı bir kapta sütle iyice çırpın,
ardından tavuk parçalarının üzerine dökün.
en son mısır nişastasını katıp, 5-6 dakika bekletin.
Bu arada (teflon olursa daha iyi olur) tavada yağı kızdırın.
Sosta beklettiğiniz tavuk parçalarını
tek tek birbirlerine yapıştırmadan yağa atıp, kızartın.
Baharatlı tavuk kızartma malzemeleri
300 gr tavuk göğüs eti
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı biberiye
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 çay kaşığı kekik
4-5 dal taze soğan sapı
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Baharatlı tavuk kızartma hazırlanışı
1 diş sarımsağı ezip hardal ve biberiye ile karıştırın.
Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayıp hardallı karışımı ekleyin.
Karıştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Taze soğan saplarını kıyıp bir kaseye alın.
Ekmek içi, kekik ve karabiber ilave ederek karıştırın.
Yumurtaları bir kasede tuz ilavesiyle çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın.
Hazırladığınız ekmekli karışımı düz bir tabağa yayın.
Etleri önce çırpılmış yumurtaya sonra ekmekli karışıma bulayın.
Kızgın yağa atıp hızlı ateşte kızartın. Ateşi kısıp 5-6 dakika daha pişirin.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
Tags
kizartma
,
soslu
,
soya soslu tavuk kızartması
,
tavuk
,
tavuk kızartma sosu
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Salsa Soslu Tavuk
ASYA
Tavuk Yemekleri
0
14.03.13
01:28
Ekmek Kızartma Makinesi İcadı - Ekmek Kızartma Makinesinin Bulunuşu - Ekmek Kızartma
İpek
İcatlar ve Buluşlar
0
17.07.11
23:57
Soya Soslu Tavuk
Berfin
Tavuk Yemekleri
0
07.08.08
17:12
Yesil Soslu Tavuk Sarma
ÇisiL
Tavuk Yemekleri
0
13.07.08
10:00
Fırında başemel soslu tavuk
ÇisiL
Tavuk Yemekleri
0
13.07.08
09:54
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
22:35
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread