tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Tavuk Yemekleri
Hamurlu Çerkez Tavuğu
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Bugünki Mesajlar
Arama
Tavuk Yemekleri
Tavuk yemekleri tarifleri...
Forumları ara
Konu gösterimi
Mesaj gösterimi
Gelişmiş arama yap
Seçilene git...
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hamurlu Çerkez Tavuğu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
658
LinkBack
Seçenekler
13.12.10, 20:47
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Hamurlu Çerkez Tavuğu
Hamurlu Çerkez Tavuğu
Malzemeler
300 gr tavuk göğsü
300 gr istridye mantarı
4 yemek kaşığı ceviz içi
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı beyaz toz biber
4 adet baklava yufkası
4 yemek kaşığı krema
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
Hazırlanışı
Önce tavuk göğsü temizlenip yıkandıktan sonra tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su dökülüp doğranmış havuç, soğan ve tuz ilave edilerek ağır ateşte pişmeye bırakılır. Mantar ince şekilde doğranarak sotelenir. 3 – 4 dakika karıştırdıktan sonra tuz, biber ve krema eklenir, kaynamaya başlayınca haşlanmış tavuk göğsü ince şekilde parçalara bölünüp mantarlı karışıma ilave edilir. Beraber bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır ceviz içi serpiştirilip karıştırarak soğumaya bırakılır. Baklava hamuru 40 cm çapında ince bir şekilde açalır. Hamurun ortasına iç malzeme konulur. Hamurun kenarları birleştirilip toplanarak bohça gibi bağlanır. Tavada kalan tereyağı eritip üzerinde dökülür. Fırında 170° C’de 12 dakika kızarıncaya kadar bekletilir. Fırından sıcak olarak alınır. Servis tabağına 1 kaşık domates sos dökülür hamur üzerine konulur. Etrafına nar ekşisi gezdirilir ve sıcak olarak servis yapın.
Tags
cerkez
,
hamurlu
,
hamurlu çerkez tavuğu malzemeleri
,
hamurlu çerkez tavuğu nasıl yapılır
,
hamurlu çerkez tavuğu tarifi
,
tavugu
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Çerkez Tavuğu - Çerkez Tavuğu Tarifi - Çerkez Tavuğu Yapılışı
Başak
Tavuk Yemekleri
0
08.12.13
00:52
Orman Tavuğu (Gallus gallus)-Orman Tavuğu Hakkında Genel Bilgi-Orman Tavuğu Resimleri
Fenci
Kuşlar
0
09.05.10
20:46
Kayın Tavuğu (Lyrurus Tetrix)-Kayın Tavuğu Hakkında Genel Bilgi
Fenci
Kuşlar
0
01.05.10
16:36
Çerkez Etem Biyografisi,Çerkez Etem Hayatı,Çerkez Etem Yaşamı,Çerkez Etem Kimdir?
İpek
Diger Ünlülerin Biyografileri
0
01.07.09
17:30
Çerkez TavuĞu
ÇisiL
Tavuk Yemekleri
0
13.07.08
10:04
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
09:08
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread