Kızarmış Çıtır Çıtır Tavuklar
Malzemeler
6 adet tavuk göğüs eti (kentucky gibi yapmak isterseniz hem göğüs hem baget kullanabilirsiniz. Ya da kanat. Ne bileyim siz seçin. Ya da hepsi birden olsun.)
2 su bardağı un
3 yumurta
2-3 diş ezilmiş sarımsak (arzuya göre)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Arzuya göre bir miktar pulbiber
1 su bardağı mısır unu
Kızartmak için sıvıyağ (ben ayçiçek yağı kullandım.)
İsteğe bağlı üzerine serpmek için parmesan tozu
Yapılışı
Tavukları kuşbaşı iriliğinde doğrayıp 2 su bardağı unu koyduğunuz derin ve geniş bir kaba alın ve tamamen una bulayın
Başka bir kapta yumurtaları çırpın, kekik, tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak ve pulbiberle karıştırın
Unlanmış tavukların bulunduğu kaptaki fazla unu aldıktan sonra unlu tavukların üzerine yumurtalı karışımı döküp tavukların her yanını yumurtalı karışımla kaplayın.
Sıvıyağı derin ve geniş bir tavada kızdırın.
Una ve yumurtalı karışıma bulanmış tavuklarınızı kızartmadan hemen önce mısır ununa bulayarak her iki tarafını altın sarısı renk alana kadar kızartın
Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını süzdürün