Malzemeler: • 8-10 adet tavuk baget • 1 çorba kaşığı soya sosu • 3 çorba kaşığı zeytinyağı • Yarım tatlı kaşığı karabiber • Yarım tatlı kaşığı tuz • Sos için: • 5 adet orta boy domates • 3 adet sivri biber • 2 diş sarımsak • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı Hazırlanması: Önce sosu hazırlanır. Pişeceği tencereye rende domates, çok ince doğranmış biber, dövülmüş sarımsak, şeker, zeytinyağı tuz ve karabiber konur. Tencere orta-kısık ateş arasındaki ocağa yerleştirilir. Kapağını kapatmadan ara sıra karıştırarak suyu azalıp, kıvam alana dek pişirilir. Bu arada tavuk bagetlerin derisi çıkarılır. Kolay pişmesi için bıçakla birkaç yerine kesik atılır. Yayvan bir tencereye zeytinyağı konur. Orta ateşte ısınınca bagetler tek sıra olacak şekilde tencereye yerleştirilir. 10 dakika bir yüzü, 10 dakika diğer yüzü sadece renk alacak kadar kızartılır. İkinci yüzü kızarttıktan sonra soya sosu gezdirilir. Tuz ve karabiber serpilir. Kıvam alana dek pişmiş sos tavuk bagetlerinin üzerine dökülür. Tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte 20 dakika piştikten sonra sıcak olarak servise sunulur. Not: Bu yemeği hazırlamak için parçalara ayrılmış bütün tavuk ya da tavuk kanadı da kullanılabilir. alıntı