Malzemeler: 1 tavuk 1 kaşık margarin 2 kaşık un 1 bardak süt 1 bardak rende kaşar 1 tertip ıspanak püresi Hindistan cevizi rendesi Tuz, karabiber Tarifi: Tavuk yıkanır, içine ikiye bölünmüş bir soğan, tane karabiber, tuz Ispanak Püreli Tavuk Graten ve üstünü örtecek kadar su konarak ateşe bırakılır. Etleri yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuyunca, küçük dilimler halinde parçalanıp kemiklerinden ayrılır. Bir tertip ıspanak püresi hazırlanır, ısıya dayanıklı bir tabağın altına yayılır, üzerine parçalanmış tavuk parçaları yerleştirilir, tuz ve karabiber serpilir. Bir kaşık yağ, iki kaşık un, süt ve tavuk suyuyla beşamel salçası yapılır, tavukların üstü bununla kapatılır. Üzerine peynir rendesi serpilir. Yemek zamanından yarım saat evvel fırında sadece üzeri kızartılır. Not: Bu yemek beşamel salçasına haşlanmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış havuç, patates ve bezelye konup karıştırarak da yapılır, bu karışımın üzerine etler yerleştirilir ve en üstü beşamel salçasıyla kapatılıp peynir serpilir. alıntı